Prolećni festival zdravlja

Pod sloganom “Misli ranije, biraj zdravije”, 27. i 28. marta, od 10 do 20 časova, u Domu Vojske Srbije biće održan 19. Prolećni Rosa festival zdravlja. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom.

Na festivalu će se najviše govoriti o prevenciji, važnosti hidracije, racionalnoj upotrebi antibiotika, balansiranoj ishrani, a posetioci će se edukovati šta zapravo znači kada su proizvodi koje kupuju “obeleženi” crvenom, žutom ili zelenom bojom.

Građani će biti u prilici da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, visinu i težinu, provere dioptriju i očni pritisak, stanje minerala i vitamina u organizmu, obave ultrazvučni pregled, urade testiranja koja ukazuju na to da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti, da dobiju savet o ishrani od nutricionista i brojne druge preglede i savetovanja.

Predstavnici Farmaceutske komore Srbije imaće savetodavnu ulogu za one koji koriste hroničnu terapiju, jer će im farmaceuti biti na raspolaganju kako bi proverili da li na pravi način koriste i čuvaju svoje lekove, kao i da li se možda neki preparati koje piju ne preporučuju zajedno sa medikamentima.

Posetioci će moći da pogledaju na bini različite časove vežbanja i plesova, tribine, savetovanje o lepoti i nezi lica i tela, da degustiraju zdrave proizvode i napitke, a biće održane i promocije knjiga. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući “Rosi”, “Galenici” i “Maksiju”.

Za mališane će biti organizovan “Dečji kutak” i “Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na “preglede”, da razgovaraju sa lekarima i studentima i tako razbiju strah od pregleda.

Specijalni gost festivala biće dr Milan Milenković, ginekolog iz Univerzitetske bolnice Karolinska u Švedskoj, koji je učestvovao u prvoj transplantaciji materice na svetu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: