Prirodni načini da posvetlite kosu

Ukoliko se i vama sa dolaskom leta javila želja za posvetljivanjem kose, a ne želite da je oštetite farbanjem, obradovaće vas da otkrijete prirodne načine da dobijete svetle pramenove ili celu kosu. Svakako leti kosa posvetli i od sunca, ali ako želite da ubrzate taj proces, donosimo vam tri recepta koja možete isprobati kod kuće.

Kamilica

Ukoliko ste brineta, svojoj kosi možete dodati zlatni sjaj ako je tretirate čajem od kamilice. Prvo je potrebno staviti nešto veću količinu vode da provri, potom dodati nekoliko kesica čaja, ostaviti da odstoji 10 minuta, te potom čistu kosu isprati kamilicom. Osim što ćete posvetliti za nijansu svoju kosu, imate i dodatnu korist – delujete preventivno protiv peruti.

Limun

Jedan od najpopularnijih načina za prirodno posvetljivanje kose jeste upotreba limunovog soka. On se često koristi kao prirodan faktor za posvetljivanje kože, ožiljaka i fleka na licu. Iscedite jedan ili dva limuna, u zavisnosti od dužine kose, pomešajte ga sa vodom i dobro nakvasite kosu, a zatim izađite napolje i osušite kosu na suncu. Sunce ima važnu ulogu u ovom procesu, aktivira sastojke limuna koji prodiru u kosu i samim tim aktiviraju svetliji pigment. Nemojte prečesto koristiti ovaj metod jer limunska kiselina može da isuši vašu kosu.

Cimet

Cimet je idealan ako želite da posvetlite kosu dve do tri nijanse. Ovaj začin možete koristiti kao masku za kosu, a osim posvetljivanja, daće joj prirodni sjaj. Supenu kašiku mlevenog cimeta pomešajte sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete pastu, zatim na mokru kosu prvo nanesite balzam, a potom i masku od cimeta, i to slojevito po pramenovima, kako bi efekat posvetljavanja bio što lepši i iznijansiraniji. Ovako tretiranu kose umotajte u peškir i ostavite je da odstoji barem 6 sati, a najbolje preko noći.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: