Danas počinje Festival detinjstva

U Dorćol platzu danas počinje prvi Festival detinjstva koji će trajati sve do 30. juna, a namenjen je roditeljima, deci i svima koji brinu o pravilnom razvoju dece. Zajedničkim plesom dece i roditelja u organizaciji Jelene Vesković festival će biti svečano otvoren danas u 18 časova.

Na festivalu će se, tokom šest dana, okupiti brojni stručnjaci i roditelji, koji će svim posetiocima preneti svoja iskustva i znanja vezana za teme koje su važne da deca postanu srećni i uspešni ljudi.

Programi na festivalu će svakog dana, od srede do nedelje, trajati od 11 do 21 čas, a decu očekuje odlična zabava na brojnim sportskim i edukativnim radionicama. Od 17, pa sve, do 21 čas deca će moći da provedu vreme u kreativnoj i intelektualnoj radionici “Brain’O’Brain”, koja će se u istom terminu održavati svakoga dana.

Svakodnevno će biti organizovane sportske radionice, koje će roditeljima i deci kroz treninge približiti različite sportove, a neki od naših najuspešnijih sportista će deci preneti i svoje iskustvo u postizanju vrhunskih rezultata. Bezbednost dece je uvek na prvom mestu i to će biti jedna od važnih tema o kojoj će govoriti stručnjaci MUP-a Republike Srbije, a roditelji će se upoznati sa važnim pravilima koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Posebna pažnja će biti posvećena temama koje su vezane za zdravlje dece, pa će biti organizovana predavanja na kojima će se govoriti o imunitetu, ishrani, vakcinaciji, antibioticima, uticaju roditelja na dete. Nove tehnologije su omogućile da roditelji na društvenim mrežama otvoreno govore o svojim iskustvima, pa će ovo biti prilika da se o roditeljstvu razgovara i sa najpopularnijim mamama influenserkama i blogerkama.

U okviru brojnih dečjih edukativnih radionica mališani će učiti engleski jezik, raditi na razvoju ličnih i intelektualnih veština, plesnih, pevačkih i glumačkih sposobnosti, a dečje predstave će ih odvesti u svet bajki. Takođe, biće organizovana razna zabavna takmičenja za dečake i devojčice, dok će se bebe takmičiti u onome što najbolje znaju da rade – u puzanju. Svi mališani mogu doneti igračke s kojima više ne žele da se igraju i izložiti ih na štandu dobrotvorne prodaje igračaka.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih 30-tak godina 20. veka. Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života – detinjstvo.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: