Pramenovi – Savršen način da osvežite frizuru ovog proleća

Iako nas kišno vreme uverava da je drugačije, na korak smo od meseca koji nam donosi početak leta. Topli meseci i sunčani dani osim na modno kombinovanje, inspirišu nas i na novitete kada je u pitanju nega i lepota. A kada žele promenu, žene najčešće polaze od kose. Osim što je brza i ne zahteva mnogo truda, ova promena neće proći nezapaženo. Ukoliko niste spremne za drastično menjanje frizure poput šišanja ili menjanja boje kose, idealan način da osvežite frizuru jesu pramenovi. Po pravilu, u letnjim mesecima se odlučujemo za svetlije tonove koji licu daju svež, vedar, mladalački izgled. A dok nam kosa ne posvetli na suncu dok budemo uživali na godišnjem odmoru, biće nam potrebna pomoć frizera.

Ovog proleća u trendu su nežne nijasne plave, krem tonovi, boja peska i sitni pramenovi koji kosi daju svež, blistav izgled. Koren može da ostane u vašoj prirodnoj boji ili čak da ga ofarbate u tamniju nijansu kako bi svetli pramenovi došli do izražaja. Ukoliko ne volite ovoliki kontrast, možete se odlučiti i da posvetlite koren, ali svakako bi trebalo da ostane tamniji od ostatka kose. Ono što posebno volimo kod ove frizure je što ne zahteva redovno farbanje, već pramenove možete izvlačiti nekoliko puta godišnje, a u međuvremenu boju osvežiti prelivom. Pramenovi podjednako dobro stoje kako na dugoj kosi, tako i na popularnoj bob frizuri, kao i na ravnoj i talasastoj kosi.

Poslednjih godina smenjuju se različiti trendovi u nijansiranju kose. Nosili su se ombre, sombre, balayage, flamboyage, babylight i druge, ali zajedničko im je da ostavljaju utisak prirodnog senčenje kose, baš poput pramenova koje biste dobili na suncu. Donosimo vam fotografije koje će vas inspirisati da i vi poželite ovog leta da nosite kosu prošaranu pramenovima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: