Napravite sami šampon za brži rast i protiv opadanja kose

Jedna od prvih stvari koju primetimo kod žene je njena kosa. Zdrava i uredna kosa je odraz ženstvenosti, pa samim tim zahteva redovnu negu. Usled čestog tretiranja i neadekvatne zaštite neretko se događa da vidimo oštećenu, zapuštenu i neurednu frizuru, a ona umnogome utiče na celokupan izgled dame i mnogo govori o njoj.

Usled spoljašnjih faktora kao što su sunce i vetar, kao i čestog farbanja, feniranja, peglanja ili korišćenja figara, kosa se dodatno isušuje, puca, postaje krhka, a neretko i opada. Neadekvatni i previše jaki šamponi vam mogu stvoriti perut, a kvalitet kose se može uništiti i od stresa jer on veoma nepovoljno deluje na celokupan ljudski organizam. Ishrana je takođe jedan od najbitnijih faktora koji utiče na zdravu dlaku, stoga vodite računa šta jedete.

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose ili vam kosa sporo raste, pripremili smo vam recept za šampon koji sami možete pripremite kod kuće i koji će vam nakon nekoliko nedelja redovne upotrebe provereno popraviti rezultate. Efikasan je i veoma delotvoran u postizanju rezultata lepe i negovane kose.

 

Potreban vam je šampon od koprive (običan litarski), pantenol 100 mililitra (vodeni rastvor), kapi od koprive 30 mililitara (jedna bočica), AD kapi (30 mililitara vodenog rastvora, što je jedna bočica), ricinusovo ulje 50 mililitara, kao i dve ampule vitamina B.

U 750 mililitara šampona od koprive umešajte celu bočicu pantenola, celu bočicu koprivinih kapi, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje. Ovaj šampon koristite prilikom svakog pranja kose.

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: