Kreativni načini da saopštite okolini da čekate bebu

Bez obzira da li ste dugo čekali da ostanete u drugom stanju, ili se to desilo “iz prve”, dve crte na testu sa sobom donose lavinu emocija. Verovatno će vam se pomešati šok, sreća, uzuđenje, ali i strah i neizvesnost. Nakon što sami prođete kroz ovaj nalet emocija, radosnu vest poželećete da podelite i sa najbližima. Buduće tate, ali i bake i deke, tetke, stričevi i ujaci sigurno će deliti sa vama sreću povodom dolaska novog člana porodice.

Zbog toga, parovi smišljaju zanimljive načine da porodici i prijateljima otkriju najlepše vesti. Ukoliko niste previše nestrpljivi, i svom suprugu radosnu vest možete otkriti na kreativan način, ali ukoliko ju je otkrio zajedno sa vama, ova mogućnost vam ostaje za sve ostale.

Donosimo vam nekoliko originalnih predloga koji će već emotivan i radostan trenutak učiniti još lepšim.

Pre svega, izaberite pravo vreme da saopštite radosnu vest. Kada su u pitanju najbliži članovi porodice, kao i najbliži prijatelji, možda ćete se odlučiti da sa njima podelite vest čim je i sami saznate. Verovatno želite da vičete na sav glas i svima otkrijete svoju sreću, međutim pametno je sačekati da prođe određeni period kako biste se uverili da trudnoća protiče bez problema, a mnogi parovi smatraju da je to trenutak kada prvi put na ultrazvuku čuju otkucaje srca bebe. Ipak, ukoliko želite da budete sigurni da se plod razvija kako treba, najbolje je sačekati da prođu prva tri rizična meseca. Pritom, ne mislimo na sujeverje, već nažalost na činjenicu da se veliki procenat trudnoća ne ostvari, a ukoliko se dogodi ovakav nesrećan slučaj, poslednje što svaka žena želi je da objašnjava okolini šta se dogodilo.

Ukoliko se odlučite da budućem tati vest saopštite na kreativan način, to možete učiniti crtežom na svom stomaku, majicom sa natpisom “Budući tata”, možete napraviti tortu na kojoj ćete napisati radosnu vest ili na drugi način svojstven vama i vašem partneru.

Kada su u pitanju budući bake i deke, oni su sigurno osobe koje će vesti obradovati najviše pored vas i vašeg partnera. Zbog toga posvetite posebnu pažnju tom trenutku. Napišite im poruku i poklonite, a možete snimiti njihovu reakciju dok je otvaraju i čitaju i na taj način sačuvati taj trenutak kao uspomenu. Poklonite im bodi za bebu za interesentnim natpisom, šolje sa natpisima “buduća baka” i “budući deka”, puzle na čijoj poleđini će kada ih sklope biti napisan tekst ili drugi poklon koji će im osim iznenađenja koje će doneti, postati i dragocena uspomena.

Sve ove predloge možete iskoristiti i kada su drugi rođaci u pitanju. A ukoliko želite da svim bliskim ljudima saopštite odjednom, možete organizovati okupljanje sa ovom namerom. Tada im tortom, balonima, zanimljivim banerom ili na drugi način možete otkriti radosnu vest.

Osim saopštavanja najbližima, u eri društvenih mreža, postalo je važno i kako ćete široj zajednici otkriti novosti. Za ovo svakako sačekajte da prođe više vremena, a tada možete iskoristiti neki od mnogobrojih originalnih načina i interesantnom fotografijom saopštiti prijateljima. Iskoristite test ili fotografiju sa ultrazvuka i na ovaj način otkrijte svima.

Mnogi parovi se odlučuju da u toku trudnoće organizuju i fotografisanje sa profesionalnim fotografom kako bi im ostala uspomena na ovaj poseban period, a kao rekvizit na fotografijama možete koristiti balone ili stvari za buduću bebu, poput malih patika.

Posebno uzbudljivo i zanimljivo saopštavanje biće ukoliko se ne radi o prvom detetu, gde će glavnu ulogu u objavljivanju vesti imati stariji brat ili sestra. I za njih možete napraviti majicu sa natpisom ili možete fotografisati dete kako drži tablu sa kreativnim natpisom koji otkriva da će uskoro dobiti brata ili sestru.

Ukoliko imate kućnog ljubimca, pre svega psa, takođe možete smisliti kreativne načine i fotografijama svog ljubimca pored natpisa, knjige o trudnoći ili stvari za bebu otkriti lepu vest.

Ukoliko se bliže praznici, možete iskoristiti i njih za saopštavanje ove vesti. To je po pravilu i vreme kada je porodica na okupu i ovakva vest dodatno će ulepšati svaki praznik. Ispišite vest na uskršnjim jajima ili kuglama za jelku i na taj način saopštite najbližima.

Zabavite se stvarajući uspomene i iščekujući najlepši dan u životu i ne zaboravite da uživate u svakom danu trudnoće.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: