Kakve pudere koristimo u toku zime

Tokom zimskih, hladnih i vetrovitih dana naša koža je izložena raznim negativnim vremenskim uticajima, koji mogu dovesti do njenog isušivanja, perutanja, pucanja i iritacije. Zbog toga je veoma važno da je pravilno negujemo i hidriramo adekvatnim preparatima.

Takođe, i kada je šminka u pitanju bitno je da je prilagodimo trenutnim vremenskim uslovima. Zbog toga smo od naše šminkerke Jelene Radosavović potražili stručne savete koji se odnose na odabir pudera koje koristimo u toku zimskih dana.

U toku zime naša koža je izložena naglim promenama temperatura, iz toplog u hladno i obrnuto. Shodno tome i koža menja svoje standardno stanje, pa može da se desi da masnija koža postane suvlja, a suva koža izrazito osetljiva. Zbog toga je veoma važno pored pravilnog odabira pudera pre samog šminkanja prilagoditi i negu lica zimskim uslovima.

Prvi korak koji nikada ne bismo smeli da preskočimo jesu kreme sa zaštitnim faktorom, posebno ukoliko uživamo u zimskim čarolijama na planini.

U toku zime biramo pudere koji su hidratantniji i jače pokrivne moći ili gušće teksture, jer dodatno štite kožu od hladnoće, ističe Jelena. Kod odabira boje pudera veoma je važno da bude izjednačena sa bojom vrata, a metodom senčenja gornje dve trećine lica možemo dobiti senke i toplinu na licu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: