Kako sprečiti da vam kosa pozeleni na bazenu

Sve plavuše leti muče istu muku. Kako uživati na bazenu a izbeći da vam kosa pozeleni? U dodiru sa hlorom kosa tretirana blanšom može da dobije zelenu boju, a to svakako nije ono što ijedna devojka želi. Ipak to nije razlog da izbegavate bazene. Otkrivamo vam kako da sprečite da do toga dođe, odnosno da uklonite neželjenu zelenu boju ukoliko do nje dođe.

Isperite kosu pre korišćenja bazena.

Vaša kosa je kao sunđer koji upija vodu iz bazena zajedno sa hlorom. Ukoliko je već mokra, manje vode će upiti. Uostalom, tuširanje pre bazena je obavezno.

Koristite zaštitnu kapu.

Iako nije privlačna, kapa za plivanje je najsigurniji način da zaštite kosu ne samo od promene boje, već i od štetnog dejstva hlora koji ume da je isušiti.

Operite kosu nakon bazena.

Nakon plivanja, obavezno isperite kosu na tušu, operite je šamponom i stavite regenerator. Šampon će skinuti hlor, a regenerator će učiniti da kosa povrati vlažnost.

Potražite pomoć u kuhinji.

Ukoliko niste uspeli da izbegnete da vam kosa pozeleni, pomoć možete naći među namirnicama koje imate u kuhinji. Kečap, sok od limuna i sirće izazivaju hemijske reakcije koje će skinuti zelenilo. Nanesite malu količinu kečapa i regeneratora na kosu (u razmeri 1:1) i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim isperite hladnom vodom dva puta kako biste isprali miris kečapa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: