Kako da vam uskršnja jaja ne popucaju tokom kuvanja

Domaćice se ovih dana pripremaju da naprave bogatu uskršnju trpezu i na što zanimljiviji i originalniji način ofarbaju jaja bez kojih se najradosniji hrišćanski praznik ne može zamisliti. Bez obzira za koji kreativan način ukrašavanja se odlučite, najveći problem sa kojim se svake godine susrećemo je veliki broj jaja koja popucaju u toku kuvanja. Kako ne biste bacali jaja i morali da dokupljujete i nepotrebno kuvate nova, donosimo vam jednostavne savete uz pomoć kojih će od sada sva vaša uskršnja jaja ostati cela.

Nekoliko sati pre planiranog kuvanja, jaja izvadite iz frižidera. Tek kada jaja postanu sobne temperature ubacite ih u šerpu. Važno je da ostavite dovoljno mesta u šerpi kako se jaja ne bi sudarala. Voda koju ćete sipati u šerpu takođe treba da bude sobne temperature. Nalijte vodu tako da prekrije jaja i dva prsta iznad njih. Dodajte malo sirćeta. Ringlu uključite na srednju temperaturu. Čim voda prokuva, isključite šporet i jaja ostavite da stoje još dvadesetak minuta u poklopljenoj šerpi.

Na ovaj način dobićete tvrdo kuvana jaja čija je ljuska ostala cela i koja su spremna za ukrašavanje. Tada možete uživati u dekorisanju i pripremanju praznika.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: