Jubilarni festival zdravlja

Pod sloganom “Zlatni jubilej zdravlja”, 30. i 31. oktobra 2019. godine, u Domu Vojske Srbije u Beogradu od 10 do 20 časova, biće održan jubilarni 20. Jesenji Rosa festival zdravlja.

U okviru festivala, posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata i oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. 

Na manifestaciji će biti otvorena izložba fotografija “20 festivala u 20 slika”, a biće organizovan i “Rosa kutak za dojenje”, gde će mame moći da dođu sa bebama i dobiju savete stručnjaka u vezi sa dojenjem. Biće to prilika da posetioci na panel diskusiji čuju od stručnjaka iz različitih oblasti koliko se zdravo hranimo, da li čitamo deklaracije i koliko obraćamo pažnju na sastav proizvoda prilikom kupovine.

Za mališane će biti organizovan “Holi dečiji kutak” i “Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na “preglede”, da razgovaraju sa medicinskim radnicima i razbiju strah od odlaska kod lekara.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih klubova, masaže, radionice za mlade i promocije knjiga. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Predstavnici Farmaceutske komore Srbije imaće savetodavnu ulogu za one koji koriste hroničnu terapiju.

Na festivalu će biti dodeljena priznanja u tri kategorije: za jednog lekara, medicinsku sestru i udruženje pacijenata za humani doprinos na polju brige o zdravlju građana Srbije. Biće održane tribine za predškolce, osnovce i srednjoškolce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući “Rosi” i “Maksiju”.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: