Jesenji festival zdravlja “Misli ranije, biraj zdravije” u Domu vojske

U Domu vojske u Beogradu, danas i sutra biće održan XVIII po redu jesenji Rosa festival zdravlja pod sloganom “Misli ranije, biraj zdravije”, od 10 do 20 časova, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Na festivalu će učestvovati domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, udruženja pacijenata i svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom, a cilj ove manifestacije jeste da podigne svest građana kada je u pitanju njihovo zdravlje, odnosno da se istakne važnost hidracije, prevencije, zdrave i pravilne ishrane.

Posetioci će imati priliku da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, stanje minerala i vitamina u organizmu, urade test rizika od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti, kao i da dobiju savet o ishrani od nutricionista, kao i o tome kako pravilno da upotrebljavaju i čuvaju svoje lekove.

U okviru festivala a u organizaciji RTS-a, u pet do dvanaest će se održati panel na kojem će se govoriti o prevenciji karcinoma i značaju preventivnog pregleda, pravovremene dijagnostike, kako bi kod što više pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani. 

Poseban akcenat stavljen je na tribine o gojaznosti kod dece i borbi protiv droga, a i predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima koji će biti održani na teme oko prevencije malignih bolesti, važnosti pravilnog vežbanja, depresije.

U okviru „Dečijeg kutka” i „Bolnice za medvediće” deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede” i da razgovaraju sa medicinarima i studentima i tako razbiju strah od „belih mantila”.

Generalni sponzor manifestacije je „Rosa”, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo zdravlja, Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda, Farmaceutska komora Srbije, Lekarska komora Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Privredna komora Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Crveni krst Srbije i Vojnomedicinska akademija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: