Čaj za opuštanje i ublažavanje stresa

Moderan način života za posledicu nam donosi svakodnevnu izloženost stresu, koji je jedan od najvećih uzročnika mnogih bolesti. Pojedini periodi života su više stresni nego drugi, a ono što često zaboravljamo jeste da nisu stresne samo negativne situacije, već i lepi trenuci.

Svaki problem ima rešenje, a ono što ne možemo da promenimo treba da prihvatimo, jer ćemo tako poboljšati kvalitet svog života. Uvek izdvojite vreme za sebe, jer ćete u tišini svojih misli mnogo jasnije sagledati sve ono što vas muči.

U prirodi možemo pronaći mir, ali i biljke koje nas mogu izlečiti od mnogih bolesti. Postoji različiti načini da se opustite, a jedan od glavnih jeste da u svoju svakodnevnu rutinu ubacite što više smeha i ispijanje čaja koji će vam ublažiti stres. U nastavku vam donosimo recept.

Sastojci: 5 g izrendanog đumbira, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike meda, prstohvat ljute paprike, prstohvat anisa.

Priprema: dva litra vode ostavite da ključa 5 minuta. U ohlađenu vodu dodajte izrendani đumbir, sok od limuna, 2 kašike meda i prstohvat ljute papričice i anisa.

Čaj možete piti po malo u toku dana ili piti jednu šoljicu pre svakog obroka. Navedena količina čaja predviđena je za 3 ili 4 osobe.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: