5 najvećih grešaka koje pravimo prilikom šminkanja

Žene često u želji da izgledaju što lepše i šminkom sakriju nedostatke, naprave greške prilikom šminkanja. Neretko se događa da sa šminkom napravimo kontra efeket i umesto da nas ulepša, ona nas naruži. Kako nam se to ne bi dogodilo, posavetovali smo se sa našom šminkerkom Jelenom Mandić, koja nam je otkrila koje su to najčešće greške koje žene prave prilikom šminkanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Mandic (@jelenamakeup) on

Greška broj 1 – Jedna od najvećih greška koju možete da napravite prilikom šminkanja jeste da pogrešte nijansu pudera, rekla nam je Jelena. Uglavnom se događa da je puder dosta tamnije boje ili neadekvatnog podtona. Rešenje za to jesu dva pudera, jedan u najtamnijoj, a jedan u najsvetlijoj nijansi, gde se mešanjem boja dobija savršena nijansa svakog tena. Takođe tražite tonove koji su neutralnih podtonova , da ne vuče ni na roze ni na žutu boju. Neutralni podtonovi odgovaraće većini žena sa našeg podneblja.

Greška broj 2 – Izuzetno taman ili narandžasti podton bronzera koji daje efekat flekavog tena. Umesto toga bolje je koristiti svetliji bronzer koji više vuče na sivkasti podton ili rumenilo koje daje licu svežinu. Takođe nanošenje bronzera nikada ne počinjati od sredine obraza ka ušima, već u suprotnom smeru od ušiju ka uglu usana. Tako nikada nećete pogrešiti u količini i intenzitetu.

Greška broj 3 – Vidljivo precrtavanje usana. Umesto toga koristite svetlo braon boju po ivicama usana, utapkajte je nežno prstom i dodajte preko sjaj. Usne će vizuelno izgledati veće.

Greška broj 4 – Tamne i neprirodne obrve . Umesto gelova i olovaka pokušajte sa senkom za obrve i kosom četkicom da iscrtate svoje obrve, a nakon toga raščešljajte obrve maskarom za obrve u prirodnoj boji. Obrve će tada izgledati prirodnije i više će se uklapati uz dnevnu šminku.

Greška broj 5 – Prevelike svilene trepavice. Svilene trepavice treba vizuelno da daju efekat punijih prirodnih trepavica, a ne efekat dekocentracije sagovornika ispred vas.

 

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: