“Veliki uskršnji karneval” na Tašmajdanu

Već treću godinu zaredom, Gradska opština Palilula i organizatori festivala organizuju “Veliki uskršnji karneval” koji će 27. i 28. aprila biti održan u jednom od najlepših beogradskih parkova, Tašmajdanu.

Posetioci će i ove godine imati priliku da uživaju u besplatnom celodnevnom programu namenjenom celoj porodici.

“Veliki uskršnji karneval” obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini, gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i defile maskota omiljenih dečjih junaka. Najmlađe posetioce očekuje osam različitih celodnevnih kreativnih radionica, uživanje u sadržajima “zabavnog grada”, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Posetioci će moći da se trakmiče u “tucanju jajima” i osvoje nagrade koje su pripremili organizatori festivala. Najsimpatičnija od svih takmičarskih disciplina je “trka u puzanju beba”, a najbržu bebu očekuju poklon kolica.

Cilj manifestacije jeste promocija porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja zdravog takmičarskog duha kod najmlađih, ali pre svega akcenat je na razvijanju osećaja društvene odgovornosti. Zato je u saradnji sa osnovnim školama na teritoriji ove opštine pre tri godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u posebnim takmičarskim disciplinama “izbor za najlepše oslikano jaje”, kao i “izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe”, čime će pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Rukotvorine osnovaca koje budu najkreativnije biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskršnje korpe po izboru. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: