U subotu uživamo u karnevalu brodova

U subotu, 31. avgusta biće održana popularna letnja gradska manifestacija, jubilarni 15. Beogradski karneval brodova. Posetioce očekuje defile okićenih plovila i bogat muzičko-zabavni program na obali. Svečano otvaranje manifestacije biće u 17.45 na Sava promenadi, a centralni događaj, revijalni defile rečnih plovila iz svih beogradskih marina trajaće od 18 do 19.30.

U karnevalskoj atmosferi, sa puno muzike i zabave za celu porodicu, Beograđani i gosti Beograda uživaće u paradi plovila koja će defilovati beogradskim rekama, na delu reke Save od Brankovog mosta do mosta Gazela, dok će se duž Sava promenade tokom popodneva i večeri odvijati raznovrsni sadržaji.

Početak karnevala biće obeležen svečanim nastupom Policijskog orkestra koji će izvesti pesme o Beogradu i defileom mažoretkinja. Program na obali će početi nastupom Dečjeg kulturnog centra Beograd, Leontine Vukomanović i Hora “Čarolija”, repertoarom namenjenim našim najmlađim sugrađanima, a specijani gost biće Sergej Ćetković.

Na brojnim punktovima duž promenade, mališani će izrađivati karnevalske maske i razglednice u okviru kreativnih radionica. Najmlađe će zabavljati animatori, mađioničari i brojni ulični izvođači.

Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju će na svom pultu demonstrirati vezivanje različitih brodskih čvorova, dok će Muzej iluzija predstaviti svoju “Obrnutu sobu” u kojoj će posetioci moći da se fotografišu i zabave.

Sastavni deo događaja biće i maskenbal inspirisan karnevalom u Veneciji. Na karnevalskom bazaru posetioci će moći da kupe suvenire, ručno rađene ukrase, karnevalske maske i različite organske proizvode domaćih proizvođača.

Posle revijalnog defilea plovila, na obali će od 20 časova nastupiti “Garavi sokak”, a od 21 čas i Ivana Peters, a bogat program trajaće do 23 časa.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: