Treća Nedelja italijanske kuhinje u Srbiji

Od 19. do 25. novembra u Beogradu, Nišu, Subotici i Novom Sadu održaće se treća po redu Nedelja italijanske kuhinje u svetu. Organizatori najavljuju seminare o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase. 

Tema ovogodišnje manifestacije je “Mediteranska ishrana”, koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja na svetu.

U Maxi supermarketima u Srbiji, koji su i glavni promoteri ovog događaja, od 15. novembra su na promociji italijanski proizvodi. Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.

Otvaranje će se održati 19. novembra uveče u hotelu Hyatt Regency, gde će biti predstavljen detaljan program. Italija ovu manifestaciju organizuje treću godinu za redom sa više od 1000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava.

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: