
Od 19. do 25. novembra u Beogradu, Nišu, Subotici i Novom Sadu održaće se treća po redu Nedelja italijanske kuhinje u svetu. Organizatori najavljuju seminare o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase.
Tema ovogodišnje manifestacije je “Mediteranska ishrana”, koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja na svetu.
U Maxi supermarketima u Srbiji, koji su i glavni promoteri ovog događaja, od 15. novembra su na promociji italijanski proizvodi. Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.
Otvaranje će se održati 19. novembra uveče u hotelu Hyatt Regency, gde će biti predstavljen detaljan program. Italija ovu manifestaciju organizuje treću godinu za redom sa više od 1000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava.
Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.