“Srpske đakonije” za vikend u Beogradu

Organizacija “Srpske đakonije” održaće istoimenu etno-turističku manifestaciju u subotu i nedelju, 10. i 11. novembra 2018. godine u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Na izložbeno-prodajnom sajmu  biće predstavljeni gradovi Srbije i njihove najspecifičnije etno-turističke karakteristike, kao što su: stara srpska jela i pića, zanati i suveniri. Biće promovisane i najbitnije odlike etno-turističke i kulturne baštine Srbije. 

Osim izložbeno-prodajnog dela, manifestacija uključuje i kulturno-umetnički program.

U subotu, 10. novembra u 12 časova posle svečanog otvaranja, KUD “Nikola Tesla“ predstaviće pesme i igre iz Srbije.

U nastavku programa, dramski umetnik Tihomir Stanić govoriće odlomke iz romana Ive Andrića “Na Drini ćuprija“.

Istog dana od 18 časova u muzičkom delu programa nastupiće beogradski We&She band koji će publici predstaviti stare tradicionalne hitove u svojoj džez obradi.

Program za nedelju namenjen je deci i porodici, a specijalno bakama i dekama sa svojim unucima. Počeće u 12 časova kada će KUD “Branko Cvetković” prikazati pesme i igre svojih dečijih ansambala.

Nakon toga, Pan teatar će izvesti predstavu “Lepotica i zver”.

U nastavku, sve do 18 časova, gostima iz Moskve, muzičkoj grupi Tvori Vsegda, pridružiće se najmlađi posetioci manifestacije koji će imati priliku da probaju tradicionale narodne ruske nošnje, kao i da nauče prve korake tradicionalnih plesova.

Sajam će biti otvoren od 10 do 20 časova oba dana. Cena ulaznica je 300 dinara za odrasle, a 100 dinara za decu do 14 godina i penzionere. Sav prihod od ulaznica namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka “NURDOR“.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: