Predstava “Mala crna haljina” u Domu Jevrema Grujića

Od oktobra počinje nova sezona predstave “Mala crna haljina”, inspirisane slavnom kreatorkom Koko Šanel. Predstava za koju se traži karta više na repertoaru Doma Jevrema Grujića je 10. i 17. oktobra u 20.30 časova.

Dve glumice, Rada Đuričin i Vjera Mujović, koja je i autorka komada, oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel.

U predstavi se koriste kostimi koje je kreirao Igor Todorović, inspirisan modelima i duhom Koko Šanel. Autentičnu muziku komponovao je kompozitor Rade Radivojević. A šeširi, rukavice i cipele su, takođe, izrađeni u Srbiji – šeširi Ercegovac i Evica Milovanov.

Prostor muzeja će dočarati ambijent pariskog hotela “Ric” u kome je heroina ove predstave živela i umrla.

Okosnicu ove drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, sa prošlošću, istinom i lažima, sa onim što mislimo da je istina, suočavanje sa beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju. U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

Cena karte je 1500 dinara, a nakon predstave publika će imati priliku da uz čašu šampanjca uživa u druženju sa glumicama u predivnom ambijentu ovog spomenika kulture.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: