Počinje Fest

Pod sloganom “Skupljači emocija”, u petak 28. februara počinje 48. Beogradski međunarodni filmski festival (FEST). Festival će otvoriti film “Otac”, Srdana Golubovića, a do 8. marta publika će imati priliku da pogleda 96 premijernih filmova i da uživa u više od 300 projekcija u osam dvorana.

Za prestižne nagrade i za Beogradskog pobednika nadmeće se u glavnom takmičarskom programu 20 filmova.

Na programu će se naći najnoviji filmovi Romana Polanskog, Atoma Egojana, Klinta Istvuda, Džima Džarmuša, Vudija Alena, Andreja Končalovskog, a među filmovima biće i oni koji su nominovani za Oskara.

U programu van konkurencije naći će se pored ostalog filmovi Gorana Paskaljevića, Koste Gavrasa, braće Darden, dok će se među specijalnim projekcijama naći i serija “Tajkun” Miše Terzića, kao i televizijski film RTS “Proleće na poslednjem jezeru”.

Festival će zatvoriti čuveni holivudski glumac, producent, dramski pisac i reditelj Džon Malkovič sa muzičko-scenskim performansom pod nazivom “Muzički kritičar”.

Glumci Mira Banjac i Džon Malkovič i reditelj Kosta Gavras ovogodišnji su laureati nagrade “Beogradski pobednik” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

U znak sećanja na velikana domaćeg glumišta Bekima Fehmijua, a povodom decenije od smrti, FEST je najavio i retrospektivu njegovih filmova, a njegov lik imaće centralnu ulogu i u vizuelnom identitetu festivala.

Kompletan program festivala pogledajte na sajtu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: