Nova sezona u “Zvezdara teatru”

Dolazak jeseni svake godine donosi nam novu sezonu u omiljenim pozorištima. Za predstave u popularnom beogradskom pozorištu “Zvezdara teatar” se tokom cele godine traži karta više. Pozorište svoja vrata ponovo otvara sutra, 8. oktobra. Dok nam pripremaju novu predstavu, mi vas podsećamo na njihove tri najpopularnije predstave u prethodnoj sezoni. Prva izvođenja su već rasprodata, zato požurite da na vreme nabavite karte i provedete oktobarsko veče uživajući uz velikane domaćeg glumišta.

Osama-Kasaba u Njujorku

Ovo je najmlađa predstava sa repertoara, premijeru je imala u aprilu ove godine i brzo je našla put do publike. Emotivna i duhovita predstava povešće vas na putovanje kroz sećanje, strahove i nade. Nastala je prema romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, u režiji Darka Bajića. Odličnu ekipu mladih glumaca čine: Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Korešpodencija

Ova predstava je, pored “Osama-Kasaba u Njujorku” najmlađa predstava sa repertoara. Premijerno je izvedena u februaru ove godine, a rađena je prema “Zlatnom runu” Borislava Pekića, jednom od najvećih klasika naše književnosti. U dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, ova predstava pravi je dragulj repertoara. Izuzetno duhovit, važan i aktuelan tekst i sjajna režija Gorčina Stojanovića uz odličnu glumačku ekipu recept su za uspeh. U predstavi igraju: Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Hipnoza jedne ljubavi

Ova predstava je prema anketi među gledaocima, bila omiljena predstava prethodne sezone, što i ne čudi jer donosi aktuelnu priču o odlascima, ljubavi, roditeljstvu. Radnja ove priče, koja se dešava na vrhu planine pod septembarskim nebom punim zvezda, ostaće vam dugo u sećanju jer osvaja ambijentom, tekstom i glumačkom podelom. Pisac i reditelj je Dušan Kovačević, a odličnu glumačku ekipu čine: Slobodan Boda Ninković, Anica Dobra, Nina Janković/Mina Sovtić, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević/Jovan Jovanović, Ivan Mihailović/Jovan Jovanović. Posle pauze koju je napravila zbog najvažnije životne uloge – uloge mame, ove sezone vraća se Nina Janković.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: