Manifestacija “Nadomak pobede” u galeriji “Progres”

Povodom 75. godišnjice od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu u galeriji “Progres” je otvorena manifestacija “Nadomak pobede” koja traje od 15. oktobra do 1. novembra.

Posetioci imaju priliku da vide fotografije koje prikazuju istoriju teškog ratnog vremena u periodu između 1941. i 1945. godine. Objektivom fotoaparata su ovekovečeni artiljerci, mornari, partizani, medicinske sestre. Retki kadrovi prenose herojstvo, hrabrost i istrajnost – osobine koje su obeležile ratne godine.

Biće predstavljena i izložba plakata iz vremena Drugog svetskog rata. Umetnički crteži pružaju mogućnost da se oseti veličina tragedije i podvig pobednika. Umetnici plakatisti bili su u prvim borbenim redovima od početka do kraja rata.

Na programu je i izložba fotografija iz glavne arhive Moskve, retki kadrovi koji su obeležili ratne godine iz perioda Drugog svetskog rata.

Izložba predstavlja i dela dekorativne i primenjene umetnosti narodnih stvaralaštva i zanata iz Rusije. U okviru manifestacije biće prikazani igrani filmovi svakim danom od 13 časova, kao i ruski dokumentarni filmova sa tematikom Drugog svetskog rata.

Manifestaciju organizuje Udruženje narodne umetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije “NVO Dvorana zanata” u saradnji sa Udruženjem za očuvanje tradicije zanatstva i umetnosti “Nasleđe” i Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine, kao i uz podršku Turističke organizacije Beograda, ambasade Rusije u Republici Srbiji i srpskog odeljenja Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

Nema tagova 0

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: