Kombinacija dve namirnice kojom ćete ojačati imunitet

Mnogi od nas o imunitetu govore tek onda kada on oslabi i nastupi neka bolest, zaboravljajući da o njemu treba neprestano voditi računa i raditi na njegovom očuvanju u svakom trenutku.

Do pada imuniteta dolazi usled razlilčitih faktora, kao što su bolesti, neredovan san, stres, nezdrav način života, ali i mnogih drugih. Stara narodna izreka kaže “Bolje sprečiti, nego lečiti”, a mi se slažemo. Kako biste u sezoni virusa ostali zdravi, bolje je da ga preventivno jačate.

Svima je poznato koliko je beli luk zdrava namirnica i da se koristi kao lek za mnoge bolesti. Beli luk je prirodni antibiotik i koristi se za lečenje bakterijskih, gljivičnih i parazitskih infekcija, ali i uprkos toj činjenici mnogi ljudi ne mogu da ga kozumiraju u čenu zbog njegove jake arome. Nemojte da ga izbegavate, posebno u periodu virusa koji je pred nama, već se trudite da ga jedete češće, ali u manjim količinama. Ako vam ni taj način ne prija, sigurni smo da će vam u kombinaciji sa jogurtom više odgovarati.

Možete ga samleti, isitniti, izgnječiti ili ubaciti komadiće u čašu jogurta i tako popiti. Jogurt takođe ima blagotvorna svojstva po organizam zbog čega je ovo jedna veoma jednostavna, a pre svega veoma zdrava kombinacija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: