Jubilarni 5. Beogradski Manifest na Kalemegdanu

Jubilarni 5. po redu Beogradski Manifest tradicionalno i ove godine biće organizovan na Gornjem gradu Beogradske tvrđave 24, 25. i 26. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Koncept festivala omogućuje posetiocima da se bliže upoznaju sa atraktivnim turističkim ponudama koje nude opštine u Srbiji, kao i zemlje iz regiona, a sve to kroz celodnevni zabavni i edukativni program za sve uzraste.

Ove godine, Beogradski Manifest će svojim posetiocima kroz 15 zona prirediti mnogo zabave, najrazličitiju gastronomsku i turističku ponudu, plesne i muzičke programe, kao i poseban kutak za najmlađe posetioce, ali i brojne prateće festivalske atrakcije.

U zoni “Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 60 opština Srbije. Kroz programsko predstavljanje opština, posetioci će imati prilike da osete autentičan duh i atmosferu najzanimljivijih manifestacija, način na koji se organizuju, kako one žive i zašto ih treba posetiti.

Dečija zona biće u duhu sveta bajki, posebno dekorisana, a najmlađi posetioci će moći da uživaju u zabavnim i po malo zaboravljenim igrama kao što su gađanje konzervi, trka sa puževima, navlačenje konopca, između dve vatre.

Zonu “Mašta može svašta” učiniće zabavnim i brojne kreativne radionice crtanja, plesa, slikanja ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši i mađioničari, dečije predstave ali i nove društveno odgovorne akcije u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Festival srednjovekovne kulture već je prepoznatljiv deo Beogradskog Manifesta i svojevstan je vremeplov i dobar način da se očuva i predstavi mlađim generacijama tradicija viteških vremena. Tom prilikom gosti Beograda i Beogradskog Manifesta biće i mnoga evropska udruženja koja se bave negovanjem srednjovekovne tradicije.

Film i Art zona kao veliki i značajan deo ove regionalne manifestacije, čini platformu posvećenu negovanju sedme umestnosti, filmovima nastalim u produkciji koje neguju originalan kinematografski pristup, predstaviće ove godine 9 prestižnih festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

I ove godine nastavlja se kampanja “Manifestuj se – svaka limenka se računa” u okviru koje će tokom 15 dana maja ispred TC Ušće, biti prikupljane limenke za reciklažu. Učesnici kampanje ispred TC Ušće će za predate limenke, dobijati bodove na osnovu kojih će na Beogradskom Manifestu moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena. Ukupno će biti podeljeno nekoliko hiljada nagrada, koje će se preuzimati na samom festivalu. 

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, veliki šareni leteći baloni samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će poslednje nedelje maja obeležiti život našeg grada.

Radno vreme festivala je u petak od 16 do 21 čas i u subotu i nedelju od 11 do 21 čas.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: