Gala koncert ruskog baleta “Petipu s ljubavlju”

21. decembra u 20 časova u Kombank dvorani biće premijerno izveden gala koncert ruskog baleta pod nazivom “Petipu s ljubavlju”. Koncertom se obeležava dva veka od rođenja istaknutog koreografa, plesača, balet majstora i pedagoga Mariusa Petipa.

Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti Marinskog i Mihajlovskog teatra Sankt Peterburga izvešće premijerno u Beogradu remek dela klasične koreografije, delove iz najpoznatijih baleta koje voli publika, kao što su “Bajadera”, “Labudovo jezero”, “Don Kihot”, “Korsar”, “Rajmonda”, i drugih.

Čudesni plesovi i neprevaziđena veština ruskih baletskih zvezda upotpuniće ovaj nezaboravni doživljaj zadivljujućom novogodišnjom atmosferom, a ovaj koncert je jedinstvena mogućnost da se publika upozna sa koreografijom istaknutog maestra uz prelepo izvođenje solista i svetski poznatih umetnika u baletskom plesu.

Program koji će biti izveden u dva dela od po 50 minuta, pokazaće poseban položaj ruskog baleta sa klasičnom koreografskom školom koji je uticao na svetsku umetnost i koji i do danas potvrđuje najviše kulturne i humanitarne vrednosti.

Marius Petipa – to je cela epoha ruskog baleta. Spisak baleta koje je izveo na ruskoj sceni umetnik rodom iz Marselja je veoma dugačak, ima ih preko sedamdeset, a originalnih izvođenja 46, ne uzimajući u obzir plesove za opere i zabavne pozorišne komade. Svako delo Francuza koji je posvetio svoj život ruskom baletu ispunjeno je dubokim smislom.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: