Ekološki mural od limenki – prvi put u Beogradu

Prvi put u našoj prestonici posetioci “Beogradske zime” imaće priliku da vide ekološki mural od iskorišćenih limenki. Na instalaciji dugoj šest metara predstavljeni su simboli Beograda, Hram Svetog Save i Spomenik knezu Mihailu.

Pixelata predstavlja spoj umetnosti i reciklaže, a beogradska Pixelata postavljena je na “Trgu otvorenog srca”, u toplom kutku, i biće pred posetiocima sve do kraja “Beogradske zime”.

Značaj ovog projekta jeste da se podigne svest stanovništva o značaju reciklaže. Kada upotrebljene materijale recikliramo, dobijamo nove proizvode, a samim tim smanjujemo potrebu za korišćenjem prirodnih resursa i štedimo energiju koju bismo utrošili prilikom obrade prirodnih resursa, a na taj način čuvamo i životnu sredinu. Recikliranje ujedno doprinosi i smanjenju deponija na koje se otpad odlaže, pa samim tim sprečavamo degradaciju tla.

Ovaj ekološki mural je još jedna saradanja Riken fondacije i njihove kampanje “Biram da recikliram” sa Beogradskom kulturnom mrežom čiji je cilj da svi shvatimo punu važnost zaštite životne sredine.

Riken fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program “Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da ohrabe građane da recikliraju. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: