Uživajte u beogradskoj zimi

Kao i svake godine, povodom zimskih praznika, u našoj prestonici organizovan je bogat kulturno-umetnički program. Na više lokacija u gradu organizovana je zabava za najmlađe koja uključuje predstave, muzičke i umetničke radionice. A vrhunac proslave je gradski doček Nove godine sa koncertima koji se održavaju čak tri dana. U Knez Mihailovoj ulici od 1. decembra pa sve do 20. februara Beograđani i njihovi gosti mogu uživati na “Trgu otvorenog srca“. Širom gradske pešačke zone očekuju vas drvene kućice sa slatkišima, toplim napicima, suvenirima, ukrasima, rukotvorinama i ukusnim jelima.
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
       

Објава коју дели Jovana Rikalo (@jovanarikalo) дана

Od 4. januara do 28. januara biće organizovan program “Božić kod Hrama” gde će biti obeleženi januarski praznici. Na platou ispred Hrama Svetog Save posetioci će moći u popodnevnim i večernjim časovima da pogledaju raznovrstan scensko-muzički program omladinskog pozorišta “Dadov”. Program je namenjen za celu porodicu i besplatan je.

Ove godine Beograđani će prvi put imati priliku da za vreme novogodišnjih praznika uživaju u bioskopu na otvorenom na platou na Slaviji. Ekskluzivne premijere i najveći filmski hitovi koji su obeležili prethodne mesece u bisokopima biće prikazani u večernjim satima 30. i 31. decembra, kao i 1. januara. Od 15. decembra do 29. januara na Trgu Nikole Pašića tradicionalno će biti otvoreno klizalište na kojem će najmlađi Beograđani uživati svakog dana uz predstave, koncerte i besplatne instruktore koji će ih učiti da klizaju. U Bulevaru Kralja Aleksandra na platou ispred GO Zvezdara, 1. decembra otvoren je “Trg bajki“. Ovde vas svakog dana do 1. januara očekuju dečije predstave, opera za decu, lutkarske predstave i različite radionice. Najveća proslava “Gradski doček” održaće se tri večeri zaredom ispred Narodne skupštine. 30. decembra vas od 21 čas očekuje koncert pobednika digital aktivacije Sviramo kaver, od 21:20 nastupiće grupa Sars, u 22:50 Stereo MC’s i od 00.20 Rudimental. U novogodišnjoj noći publiku će od 21 čas zabavljati Saša Kovaćević, od 22:15 Bajaga i instruktori, Novu godinu Beograđani će dočekati uz Harisa Džinovića koji će nastupiti od 23:40, a od 01:20 žurka će se nastaviti uz Big Bend Dejana Petrovića. Prvog dana 2019. godine program počinje već u 14 časova kada će nastupiti Aleksandar Sedlar i Beogradska simfonijeta sa gostima. Na programu će biti Šubert, Mocart, Verdi i Bize, a gosti će biti solisti beogradske opere, Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija i Ana Stanić. U večernjim satima nastupiće Senidah u 20 časova, Rasta u 20.50, Grampohonedzie u 23 i Disciples u 00:45. Prvog januara se tradicionalno  održava manifestacija “Ulica otvorenog srca“. Tačno u podne uz mali vatromet iz zgrade pozorišta “Atelje 212” izlaze izvođači i započinju svoju tradicionalnu šetnju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike, igre, uz ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare i brojne atrakcije. Ova manifestacija nastala je pre pola veka i od tada povezuje kulturu, radost i humanost. Spada u najznačajnije manifestacije Beograda, kroz koju svake godine prođe preko 100 000 ljudi. Ove godine “Ulica otvorenog srca” biće posvećena projektu “Doktori klovnovi”. Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa, svi Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice. Svetogorska ulica, Makedonska i Skadarlija biće pretvorene u karneval crvenih noseva. Simbolično će se poslati poruka ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna pomoć, zagrljaj, razumevanje i toplina, žive bezbrižno.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: