Beogradska filharmonija poklanja program za decu

Budući da su zbog zabrane okupljanja otkazani svi koncerti, Beogradska filharmonija odlučila je da svoj deci i njihovim roditeljima umesto koncerata za školarce koji su bili planirani za drugu polovinu marta, pokloni edukativno – zabavne kompozicije koje su sada dostupne za istraživanje od kuće.

Programi za najmlađe mogu se pronaći na linkovima na sajtu, a čine ih muzička audio bajka “Veštica i maestro”, kao i kompozicije u izdanju i izvođenju Beogradska filharmonija za “Moj prvi CD klasične muzike“ – “Karneval životinja“ i “Peća i vuk”.

Autor priče “Veštica i maestro“ je dirigent Hauard Grifits, dugogodišnji saradnik i čest gost Beogradske filharmonije, a muziku je komponovao Fabijan Kuncli.

Filharmoničarke Slavica Perić i Tamara Marinković Tomić su naratorke u ovoj muzičkoj bajci i decu najpre upoznaju sa čudnim stanovnicima jednog sela – porodicom Gudačkić, Drvenjaković, Limenjaković i Udaraljkić, a potom sa malom vešticom i njenom velikom tajnom koju će otkriti dobri maestro.

“Moj prvi CD klasične muzike“ je Beogradska filharmonija objavila 2017. godine. Naratori u čuvenoj kompoziciji “Peća i vuk“ Sergeja Prokofjeva su poznati tandem Gorica Nešović i Dragan Ilić, a zajedno sa filharmonijskim orkestrom u izvođenju “Karnevala životinja“ Kamija Sen-Sansa učestvuje klavirski LP Duo. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: