Beogradska filharmonija na otvorenom – Diznijeva fantazija

Besplatni koncert Beogradske filharmonije na otvorenom održaće se po treći put u nedelju, 23. juna, pod vođstvom Gabrijela Felca i sviraće “Diznijevu fantaziju“.

Prvi put u regionu, publika će uživati u najlepšem animiranom spektaklu svih vremena uz čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana. Na čuvenom muzičkom pikniku kod Ušća, u novobeogradskom bloku 13, sve generacije će uživati u najlepšem animiranom koncertu.

Senzacionalna produkcija “Dizni fantazija uživo” predstavlja kompilaciju originalnog crtanog filma Volta Diznija iz 1940. godine “Fantazija” i filma “Fantazija 2000”, zvanično nikada prikazanog na našim prostorima.

Koncert će otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonije Ludviga van Betovena (iz “Fantazije 2000”), a odmah za njom slede delovi iz originalnog Diznijevog filma uz Betovenovu “Pastoralnu simfoniju”, pa segment iz  “Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog, a onda i posebna poslastica: “Mesečina” Kloda Debisija, uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne “Fantazije”.

Potom će Filharmonija odsvirati “Žar pticu” Igora Stravinskog, uz animaciju iz “Fantazije 2000”, a slede antologijski “Ples časovnika” Amilkarea Ponkijelija i “Čarobnjakov šegrt” Pola Dikaa, uz čuvenu borbu Mikija Mausa sa metlom, crtanog junaka koji je “krivac” za nastanak ovog dugometražnog remek-dela.

Koncert će u finale uvesti prizori iz nove verzije “Fantazije 2000” uz Elgarov “Sjaj i raskoš”, “Rimske pinije” Otorina Respigija i “Karneval životinja” Kamija Sen-Sansa.

Koncert počinje u 20.30, a očekuje se oko 50.000 ljudi iz celog regiona, pa će kapije biti otvorene tri sata pre početka. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: