Kako urediti dečiju sobu

Jedna od najlepših obaveza koje imaju buduće mame je osmišljavanje i opremanje sobe ili kutka za bebu. Danas se u ponudi može naći veliki izbor različitih krevetaca, komoda i dodataka za dečije sobe, i u moru raznovrsnih komada nije lako izabrati prave za vaše dete.

Prilikom izbora boja, važno je znati da bebama najviše prijaju svetle neutralne boje, pa ukoliko opremate sobu za novorođenče, najbolje je da se odlučite za belu, nijanse bež ili sive, dok detalji mogu biti u nekim drugim bojama.

Ukoliko pripremate sobu za novorođenče, možete izabrati udobnu fotelju u kojoj ćete dojiti svoju bebu. Lep dodatak dečijim sobama su i drveni konjići, koji su i jedna od omiljenih igračaka mališana. Čest problem roditelja je veliki broj igračaka rasut po celom stanu, za šta su odlično rešenje zanimljive kutije ili vreće.

U ponudi su interesantni šatori u kojima će mališani sigurno uživati u zanimljivim igrama. Takođe, mogu se pronaći kreativne tapete poput onih sa životinjama i šarenim mapama sveta koje će vašem detetu pomoći u učenju, a ukoliko ste talentovani, možete i sami ukrasiti zidove dečije sobe.

Ne pretrpavajte dečiju sobu nameštajem i igračkama jer je važno da ostavite dovoljno prostora deci kako bi istraživala, sama smišljala kreativne igre i uživala u svetu mašte.

Stariju decu obradovaće kreveti u različitim oblicama, a kako nam se čini da nikada nemamo dovoljno prostora u stanu, postoji veliki broj kreativnih rešenja da se na najbolji način iskoristi prostor i dečije sobe osim bajkovitih učine i praktičnima.

Ukoliko nemate mogućnosti da opremite sobu svog deteta poput onih koje viđate na Pinterestu, nemojte se brinuti zbog toga. Niko od nas iz detinjstva ne pamti komade nameštaja i stotine igračaka, već bezbrižne trenutke provede sa porodicom, omiljene igračke, najlepše pesme i priče i toplinu doma koju ne čine fotelje i police, već roditelji, braća i sestre i sigurnost koju dom predstavlja. Pronađite za svoju bebu kvalitetnu posteljinu, igračku sa kojom će deliti krevetac i mnogo vremena, ljubavi i pažnje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: