Ove jeseni obilazimo Sloveniju

Jedna od stvari koja nam najviše nedostaje u vezi sa novonastalom situacijom su putovanja. Prelepe jesenje pejzaže omiljenih destinacija sada možemo da gledamo samo na fotografijama, već razmišljamo da li ćemo ove zime imati priliku da obilazimo novogodišnje vašare i Novu godinu dočekamo uz šampanjac i vatromet na nekom od trgova evropskih metropola. Maštamo i o egzotičnim zemljama, toplim krajevima, svetskim muzejima, specijalitetima, šetnjama, čak i o aerodromima i avionskoj hrani.

I dok granice većine zemalja ostaju zatvorene za naše građane, ove jeseni imamo priliku da putujemo u jednu malu, ali turističkom ponudom i prirodnim lepotama veoma bogatu državu – Sloveniju. Slovenija je otvorila granice za naše državljane bez ikakvih uslova. I zato ukoliko planirate da predstojeći sunčani vikend iskoristite za spontano putovanje sa svojom porodicom ili prijateljima, predlažemo vam pet destinacija atraktivne Slovenije.

BLED

Verovatno najpoznatija turistička atrakcija u Sloveniji je bajkovito jezero Bled. Fascinatan pejzaž kristalno čiste vode sa prirodnim ostrvom unutar jezera privlači turiste širom sveta bez obzira na godišnje doba, ali ukrašen toplim jesenjim tonovima krošnji Julijanskih Alpa ovaj prizor čini se još nestvarnijim. Lekovita klima, termalni izvori, prirodna lepota i istorijske znamenitosti više su nego dovojni razlozi da baš ovu destinaciju izaberete za svoj kratki jesenji odmor.

LJUBLJANA

Između Alpa i Jadranskog mora smeštena je slovenačka prestonica. Miran, čist, pun zelena, grad bez žurbe i saobraćajnih gužvi. Uplovite u njegov lagani ritam ispijajući čuvena slovenačka vina uz reku Ljubljanicu i uživajući u nacionalnoj kuhinji koju čini mešavina mediteranskih i germanskih ukusa.

PIRAN

Piktoresni Piran jedan je od najlepših gradova severnog Jadrana. Dragulj venecijansko – gotske arhitekture oduševiće vas pastelnim fasadama, umetnošću i prekrasnim zalascima sunca. Uske ulice, divni restorani i miris mora podsetiće vas da na primorju možete uživati i u jesenjim mesecima kada se bez gužvi svim čulima može upijati opojna morska atmosfera.

POSTOJINSKA JAMA

Postojinska jama jedna je od najvećih i najlepših pećina u Evropi i jedina pećina na svetu u čiji obilazak možete krenuti vozom. U ovom putovanju kroz predivan podzemni grad očekuju vas mnogobrojni tuneli, sobe, ukrasi, bazeni, kao i 150 životinjskih vrsta, od kojih i mnogo endemskih vrsta, poput čovečje ribice.

KRANJSKA GORA

Ovaj turistički centar nalazi se na severoistoku Slovenije, blizu granica sa Austrijom i Italijom. Kranjska Gora se graniči sa Nacionalnim parkom Triglav na jugu, a impozantni šumoviti vrhovi Julijskih Alpa privlače izletnike, alpiniste, bicikliste i skijaše. Brojni hoteli nude bogatu ponudu za ljubitelje velnesa. Nadmorska visina, planinski vazduh i spa centri blagodetno će uticati na vaše zdravlje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: