Talentovani Đorđe Bukvić – fotograf koji krupnim koracima korača ka svetskoj slavi

Dvadesetdvogodišnji Đorđe Bukvić jedan je od najuspešnijih i najtalentovanijih modnih fotografa današnjice. Ovaj mladi momak sa samo 15 godina počeo je da se bavi fotografijom, a do sada je sarađivao sa mnogim imenima kako sa domaće, tako i sa svetske modne scene. Đorđe je na različitim destinacijama poput Nice, Pariza, Monte Karla, Londona, Milana sarađivao sa svetskim dizajnerima, a mnogi prestižni magazini su objavljivali njegove radove.

Sa samo 17 godina imao je priliku da izlaže svoje radove u Luvru, jednom od najpoznatijih, a ujedno i najvećih muzeja u svetu. Od prestižnog magazina “Gladys” je dobio priznanje kada je uvršten u top 5 internacionalnih mladih fotografa, a ubrzo je postao i direktor fotografije za ovaj američki list.

U nastavku pročitajte intervju sa ovim sjajnim momkom koji krupnim koracima korača ka blistavoj svetskoj karijeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

Veoma mlad, sa samo 15 godina si počeo da se baviš fotografijom. Možeš li da nam otkriješ želje, strahove i misli jednog mladog dečaka koji hrabro ulazi u nepoznat svet?

Smatram da je moja hrabrost i spremnost na rizik od početka negde i presudna za sve ove sjajne stvari koje živim danas. Sa 15 godina je to imalo smisla, jer kao toliko mlad verovatno nisam puno razmišljao u onom “A šta ako ne” pravcu. Strah od odbijanja sam rano prevazišao, jer bi mi uvek kao pravi primer sinula J.K. Rowling kojoj su izdavačke kuće na početku rekle da nikada neće napraviti uspeh sa “Harry Poterom”, da bi ona danas bila jedna od višestruko nagrađivanih pisaca. Što se želja tiče, uvek sam ih čuvao sa strašću i čežnjom. Većina njih je ispunjena, one najbitnije jesu. Sve ostalo jesu želje koje su prirodne za period kada praktično ulazim u svet odraslih. Imam 22 godine i puno toga iza sebe, ali i ispred što mi služi kao satisfakcija i ponos.

 U kom trenutku si shvatio da je fotografija tvoja ljubav?

Onog trenutka kada sam shvatio da sve lude stvari koje su mi u glavi, nisu toliko lude kada ih pretočim u modnu fotografiju. Pored fotografije neizmerna i uzvraćena ljubav mi je i moda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

Kako su izgledali prvi koraci u ovom poslu?

Najpre su to bile fotografije prirode, lifestyle momenata. A zatim, kada sam otkrio svet starih “Vogue”-ova, svoje korake preusmerio sam upravo ka modnoj fotografiji. Sam ulazak u ovu industriju bio je neočekivan i dovoljno velik da najavi sve ove sjajne uspehe. Podrška koja mi je najviše pomogla jeste upravo od strane direktorke fotografije italijanskog “Vogue”-a, Alessie Glaviano, zatim podrška na domaćoj sceni, a sve to je krunisano izložbom “The Exposure Award” u pariskom Luvru.

Da li možeš našim čitaocima da otkriješ na koje projekte si posebno ponosan?

Najponosnijim me čine sva poznanstva, putovanja i prijateljstva stvorena širom sveta zahvaljujući poslu koji radim. Od projekata bih posebno izdvojio angažman za “Hugo Boss” u Australiji, saradnju sa Kavalijem i Zuhairom Muradom na Azurnoj obali i počast da budem direktor fotografije za prestižni američki “Gladys”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on


Kako izgleda raditi sa naizgled “nedodirljivim”svetskim dizajnerima?

Jako volim umetnost, što se mode tiče, ručni rad na kreacijama svetskih umetnika me iznova i iznova obori s nogu. Uvek napominjem iz ličnih iskustava da je upravo sa tim svetskim velikanima, ostvarenim ljudima najlakše raditi. Oni svoje zadovoljstvo nose sa sobom i prenose ga na druge. Nakon svake ovakve kampanje, vratim se u Srbiju nadahnut i inspirisan. Sama komunikacija sa tim saradnicima jeste priča za sebe. Tu se zaista osetite kao deo nečega velikog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

U kojim časopisima su se našli tvoji radovi?

Kao što sam prethodno pomenuo, radim kao direktor fotografije za američki “Gladys” za koji će u aprilu već biti objavljena nova naslovna strana koju sam snimao u Beogradu. Tu su i “Wall Street International”, “Vogue”, “Cosmopolitan”, “Harpers Bazaar”, “Bazar”, “Trend Prive Italia”…

Koja su poznata svetska imena iz sveta mode i javnog života sa kojima si sarađivao?

Ljudi su ono najlepše što posao koji voliš može da ti donese. Svaki svoj put i angažman pamtiću po ostvarenim divnim saradnjama i kontaktima, a to su James Feldeine, Mariano Di Vaio, Karolina Zubkova, Stefano Gabbana, Roberto Cavalli, Zuhair Murad…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

Šta bi poručio mladim ljudima koji žele ili su tek počeli da se bave ovim poslom?

Da budu svoji i da ne pripadaju nikome. Da pažljivo budu selektivni kada su poslovi u pitanju i da budu svesni svoje vrednosti. Sve dobro krene kada imamo tu potrebnu dozu samopoštovanja, kada naučimo da kažemo ne i kada se ne plašimo upravo onog “A šta ako”. Shvatite da je ovo posao koji čini ljude srećnima, koji ljudima nudi jednu kompletnu fantaziju. Često kada imam neku stresnu situaciju, podsetim sebe da ne radim na hirurgiji, već u industriji luksuza, glamura i umetnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djordje (George) Bukvic (@djordjebukvic) on

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: