Sutra nam stiže H&M Conscious kolekcija

Švedski brend ulične mode već godinama je poznat po tome da vodi računa o održivosti, odgovornosti prema planeti, recikliranju i inovaciji u materijalima. Još jedna takva kolekcija od sutra će se naći u odabranim prodavnicama širom sveta, među kojima je i ona u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Kolekcija je najavljena žurkom u Los Anđelesu kojoj su prisustvovale mnoge poznate zvanice, ambasadori brenda.

Osma prolećna Conscious Exclusive kolekcija istražuje lekovitu stranu prirode, istovremeno ističući inovacije i procese za održiviju modnu budućnost. U ovim kolekcijama uvek se predstave novi, inovativni materijali, a ove sezone to su: Pinatex (Pinjateks), BLOOM Foom (Blum pena) i Orange Fiber (pomorandžino vlakno).

Komadi prikazuju lepotu prirode kroz dezene inspirisane njenim bogatstvima, romantične lepršave krojeve, upečatljivu paletu boja koju čine boje lavande, peska, azurno plava, petrolej plava i koralna zajedno sa crnom, srebrnom i zlatnom, a posebna pažnja posvećena je detaljima.

Ova kolekcija donosi balans između glamura i inovacija, a zamišljena je tako da se može nositi od jutra do mraka, u neobaveznim svakodnevnim prilikama, kao i onim specijalnim, a glavna karakteristika su dezeni inspirisani biljkama i drvećem.

Pronaći ćete lepršave haljine, odela, kupaće kostime, kaubojske čizme, ženstvene suknje, zanimljiv nakit i još mnogo zanimljivih komada.

Cilj H&M-a je da do 2020. godine korisiti isključivo 100% recikliran pamuk ili pamuk iz održivih izvora. Za sada je 95%. Do 2030., cilj je da koristi isključivo reciklirane ili druge materijale koji su nastali iz održivih izvora. Za sada je 57%.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: