Prelepa Novosađanka na njujorškoj Nedelji mode

U toku je Nedelja mode u Njujorku, a mi smo imali priliku da razgovaramo sa prelepom Novosađankom Tamarom Miličević, koja ponosno šeta svetskim pistama i koja nam je prenela utiske iz prve ruke.

Za javnost u Srbiji koja možda još uvek nije čula za tebe, da li možeš da nam kažeš koliko dugo se baviš modelingom i kako je počela tvoja karijera?

Moja karijera modela počela je davno, tačnije pre 16 godina kada sam bila mala devojčica i imala skoro 10 godina. Išla sam u školu za modele, pohađala časove hoda, glume, fotografije, bontona… Ubrzo su počeli moji prvi, mali koraci u tom svetu i prvi poslovi za dečije kolekcije. Posle određenog vremena me je sve to zasitilo i želela sam da igram odbojku u kojoj sam bila skoro 7 godina. U međuvremenu sam se povremeno bavila modelingom, ali posle je sve to preraslo u nešto ozbiljnije i iz hobija postao moj posao.

Da li možeš da izdvojiš rad sa nekim kreatorima na koji si posebno ponosna?

Ponosna sam na sve svoje poslove i uspehe do sada. Ne znam koje bih posebno izdvojila, ali ako bih morala bili bi to oni koji su mi otvorili nova vrata, pružili nova poznanstva i ispunili snove: Armani, Versace, Zuhair Murad, Carolina Herrera, Alexander Mc Queen, Karl Legerfeld, Georges Chakra, Loewe, Hale Bob, i mnogi drugi. (osmeh)

Da li je njujorška Nedelja mode ostvarenje sna svake manekenke i da li postoje dizajneri sa kojima nisi sarađivala, a volela bi?

Njujorška Nedelja mode je svakako ostvarenje sna svake manekenke, to je nešto posebno, senzacionalno, neopisivo. Naravno da postoje dizajneri, sa kojima nisam, a volela bih svakako da sarađujem. Želela bih sve da ih imam u svom portfoliju, ali nikad nije kasno. Verujem u sebe i bližim se tom cilju. (osmeh)

Na ovoj Nedelji mode čije si kreacije nosila?

Mogu da se pohvalim da sam na ovoj svojoj prvoj Nedelji mode u Njujorku ponela kreacije 12 kreatora. Bilo je to puno posla. (smeh) Naravno svaki dizajner je drugačiji i poseban na svoj način i sve što sam obukla bilo je prelepo, sve bih kupila i nosila. (osmeh) Izdvojila bih Mister Triple X, Bad Sisters, Carmen Steffens, A Modo Mio, Fernando Alberto Atelier, Lila Nikole, Candice Cuoco… Ostale ću blagovremeno okačiti na svoj instagram profil, pošto nedelja mode još uvek traje.

Ovaj prestižan događaj privlači veliku pažnju medija, a po pravilu i veliki broj svetskih zvezda, koje sede u prvim redovima. Da li si imala priliku neke od njih da vidiš na revijama koje si radila?

Da, ovakvi događaji su veoma posećeni i svi poznati i oni koji žele da to postanu, dolaze da gledaju ili da učestvuju na revijama. Upoznala sam dosta poznatih ličnosti i velika imena iz sveta mode, urednike prestižnih magazina kao što su Vogue, Bazaar, Elle, Cosmopolitan… Upoznala sam i Viktorijinog anđela, top modela i velikog humanistu Petru Nemcovu, trenutno najpopularnijeg pevača Nicky Jam-a, i mnoge druge.

Prošetala si nove kolekcije mnogih modnih kuća, a u bekstejdžu si viđala različite brendove. Da li nam možeš reći šta nas to očekuje u narednoj sezoni i koji će trendovi biti aktuelni?

Po svemu sudeći, očekuje nas igra bojama, šarenilo, printovi raznih formi i oblika, jednostavno i senzualno, a sve to zajedno vraća nas u neke trendove 80ih i 90ih, a to sam nekako ja, tako da stiže moje vreme.

Da li si pored posla imala vremena i za uživanje i obilazak Njujorka?

Naravno, za takve stvari se uvek nađe vremena. Spavala sam manje, ustajala ranije i pokušala da obiđem sva ona najlepša i najpoznatija mesta u Njujorku. Uživala sam na svakom koraku i u svakom pogledu. Njujork je poseban, ima svoju dušu i priču, jako je brz i živ i stvarno nikad ne spava. Jela sam čuvene hot dogove, pila njihovu točenu kolu, šetala Menhetnom i Petom avenijom, sedela na Tajm Skveru, uživala u Central Parku… I naravno ostalo je još puno toga, ali to ostavljam za sledeći dolazak. (osmeh)

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: