Milena Mačić: poznata crnogorska manekenka otkriva tajnu uspešne karijere

Poznata manekenka Milena Mačić je veoma rano uplovila u manekenske vode, a danas je najtraženija crnogorska manekenka i internacionalni model sa veoma uspešnom karijerom. Vedra, nasmejana, pozitivna, neposredna, druželjubiva, samo su neki od atributa koji opisuju Milenu. Ova zanosna lepotica krasila je mnoge naslovnice, editorijale, kampanje, ali i šetala svetskim modnim pistama, a u današnjem intervjuu nam otkriva tajnu žongliranja između uspešne manekenske karijere i privatnog biznisa.

Kada si započela svoju manekensku karijeru?

Manekensku karijeru sam započela sa svojih 15 godina. Modni studio “Daqui” beleži moje početke, a moja visina i držanje su bili više nego očigledni instruktorima mode. Pred sam početak prakse poslali su me na kasting za crnogorski Fashion Week, a na moju veliku sreću prošla sam sve dizajnere i radila revije, što svedoči da su moje prve revije bile više nego dobro iskustvo za dokazivanje i napredovanje.

S obzirom da si radila sa velikim svetskim imenima iz sveta mode, da li bi mogla da izdvojiš neke od njih kao svoje favorite?

Radila sam revije za mnoge dizajnere iz sveta mode, kao što su Roberto Cavalli, Renato Balestra, Alviero Martini, Genny, Vivienne Westwood, Jean Poul Gaultier, Vionnet, YSL, Gianni Calignano, Etro, Antonio Grimaldi, Sheicom hend Al Qassami, Italo Marseglia, Hanna Touma, kao i za mnoge druge. Izdvojila bih Jean Poul Gaultiera kao svog favorita. Sarađivali smo više puta. Ceo njegov tim asistenata je veoma pozitivan i sa njima je uvek zabavno. Samo lepa sećanja me vežu za ceo tim. Izdvojila bih i Roberta Cavallia jer sam se mnogo trudila da prođem sve kastinge da bih se pojavila na toj savršenoj modnoj pisti. Sećam se da je bilo četiri kastinga, mada do samog izlaska na modnu pistu je sve bilo neizvesno. Prikazala sam dva njegova modela što je za mene bilo više nego uspešno.

A kada su u pitanju domaći dizajneri sa kim najviše voliš da sarađuješ?

Takođe sam dugo godina radila za domaće dizajnere sa kojima imam odličnu saradnju. Izdvojiću Natašu Pejović, Lazara i Kristinu Ilić, Sanju Matijević, Sanju Bobar, Igora Todorovića, Biljanu Tipsarević, Maju Velimirov, predivnu Milicu Tričković, talentovane sestre Radojku Tepavac i Lidiju Burić, kao i mnoge druge koje sam zaboravila da pomenem, ali znam da se neće ljutiti.

Na koji svoj angažman si posebno ponosna?

Ponosna sam na mnogo anganžmana. Izdvojiću “Atelier Paris make up” iz Pariza čije sam zaštitno lice bila dve godine, zatim naslovu stranu za američki časopis “Gladys”, editorijal za “Trend Prive Italy”, “Vouge Italy”, kao i razne druge kampanje i reklame.

Nedavno si osvanula na naslovnici prestižnog magazina “Gladys” sa popularnim pevačem Sašom Kovačević. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Da, radila sam naslovnicu za američki “Gladys” sa Sašom Kovačević, Tijanom Stojisavljević, Ivanom Radoman i Teodorom Ćitić. Fotografije je radio talentovani Đorđe Bukvić. Više nego prijatno je bilo na setu, a pozitivna energija je ono što rad učini lakšim. Svi kao tim smo napravili veliki uspeh i verujem da smo takođe svi ponosni na naše delo.

Pored manekenstva ti imaš i svoju firmu. Kako je moguće uspešno žonglirati između manekenske karijere i privatnog biznisa? Koja je tajna uspeha?

Da, imam svoju agenciju za nekretnine “Sword Real Estate”. Nije teško, potrebna je samo dobra organizacija. Svakako posle 15 godina u modelingu sve funkcioniše na bazi dogovora. Mada i pažljivo biram poslove koje želim da radim. Prosto je prirodno da moj privatni posao bude prioritet. Volim svoj posao, spremna sam da učim svakim danom sve više i da ostvarujem svoje nove ciljeve. S obzirom da sam veoma uporna u onome što želim, nijednog trenutka ne sumnjam da neću uspeti u svojoj zamisli. Tajna uspeha je da imate cilj pred očima, verujete u sebe i najvažnije da budete istrajni.

S obzira da si rođena i odrasla u Crnoj Gori, koja su to popularna mesta koja ove godine ne smemo propustiti ako budemo letovali u Crnoj Gori?

Ako budete ove godine letovali u Crnoj Gori, obavezno posetite Kotor, sa sigurnošću tvrdim da ćete osetiti istorijski duh starog grada. Preporučujem predivne plaže poput Kraljičina plaža, Kamenovo, Dobe vode, Ploče, Oblatno, a takođe bi bilo lepo posetiti najlepše atrakcije u Crnoj Gori, a to su Sveti Stefan, Perast, Plava špilja, Gospa od Skrpjela, Skadarsko jezero, manastir Ostrog, Nacionalni muzej na Lovćenu, rafting na Tari, Lipska pećina, Luštica Bay, kao i mnoge druge. Crna Gora ima u ponudi mnogo atraktivnih lokacija. Obavezno probajte našu nacionalnu kuhinju. Za omladinu popularna mesta preko dana su uglavnom plaže koje sam navela, a za noćni izlazak razni lokali po primorju, sa fajrontom u diskoteci Top Hill.

Šta savetuješ mladim devojkama koje su na početku manekenske karijere ili žele time da se bave?

Mladim devojkama preporučujem da budu svoje i da imaju cilj pred sobom. Kada znaš gde si krenuo, definitivno stižeš do cilja, a kada ne znaš kuda si krenuo nikada nećeš ni stići.

S obzirom da si stalno u kontaktu sa najboljim modnim kolekcijama, reci nam koji su nezaobilazni trendovi ovog leta?

Nezaobilazni trend je uvek ono u čemu se osoba oseća ugodno. Svakako je energija ono što ostavlja utisak o svakoj osobi.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: