Izabrana je boja koja će obeležiti 2020. godinu

Institut Panton svakog decembra bira boju koja će obeležiti narednu godnu. Živopisna koralna obeležila je 2019, a boja 2020. u modi, enterijerima i dizajnu biće klasična plava, odnosno Pantone 19-4052 Classic Blue.

Ovu nijansu su u institutu opisali kao bezvremensku i elegantnu u svojoj jednostavnosti, umirujuću, boju koja budi spokoj u duši, pruža utočište, donosi kristalnu jasnoću, dubinu i povezana je sa komunikacijom. Evocira osećaj beskonačnosti večernjeg neba i podstiče na proširenje vidika i sagledavanje izvan očiglednog.

Izbor boje svake godine zasniva se na iscrpnom istraživanju socijalno-ekonomskih uslova, industrije zabave, filma, umetničkih kolekcija i novih umetnika, mode, popularnih destinacija za putovanje, novih tehnologija, materijala i tekstura.

Objašnjavajući izbor boje za 2020. godinu iz Pantona ističu da kako razvoj tehnologije raste brže od naše mogućnosti da je obradimo, prirodno je da na ulasku u novu eru težimo boji koja će nam doneti iskrenost i koja nam nudi osećaj zaštite i mira.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: