Tuširanje hladnom vodom za sjaj kože i kose

Vreli tropski dani su pred nama, a pravo osveženje se nalazi pod hladnim tušem. Osim što će vas potpuno rashladiti, hladna voda donosi višestruke blagodeti kada su u pitanju vaše zdravlje i lepota.

Tuširanje toplom vodom otvara pore, pa se tako temeljnije uklanjaju nečistoće sa kože. Zato nakon čišćenja, pore treba da zatvorite kako biste kožu zaštitili od masnoće, prašine i ostalih nečistoća, a to ćete učiniti tako što ćete tuširanje završiti hladnom vodom.

Ako se ujutru budite otečeni, hladan tuš će vam umnogome pomoći jer hladna voda smanjuje otoke. Osim toga, i tamni podočnjaci biće manji.

Hladna voda takođe veoma blagotvorno deluje na kosu, jača vlas i čini je jačom i sjajnijom, a kada je kosa zdrava i jaka, ona manje opada.

Neka tuširanje hladnom vodom postane vaša rutina jer ćete na taj način ojačati imuni sistem, povećati energiju i regulisati temperaturu tela.

U početku nije prijatno kada osetite ledenu vodu na svom telu, ali je veoma zdravo za čitav organizam i negu. Nemojte ići pod hladan tuš bez prethodne pripreme. Ako ne možete da se tuširate hladnom vodom, počnite od mlake pa lagano smanjujte toplu, a pojačavajte hladnu. Važno je da vam postane rutina da tuširanje završavate sa nekoliko minuta ispod potpuno hladnog tuša. Smenjivanje hladne i tople vode je korisno za cirkulaciju.

Nema tagova 0

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: