Soda bikarbona – čarobni prah u svrhu lepote

Soda bikarbona namirnica je koju ima svako domaćinstvo i koristi se u različite namene; kao sredstvo za čišćenje kamenca, uklanjanje neprijatnih mirisa, protiv gorušice kad se pretera sa teškom hranom, za ispiranje grla, podizanje testa, čišćenje voća i povrća od pesticida, ali i za opekotine.

Ova višenamenska supstanca po hemijskom sastavu je natrijum hidrogenkarbonat i spada u najjeftinije i najpristupačnije proizvode sa najrazličitijom upotrebom. Osim kao lek i sredstvo za čišćenje, soda bikarbona se može koristiti i u svrhu lepote na nekoliko načina.

Ovaj prah koristi se za oralnu higijenu, kao prirodna pasta za zube. Temeljno čisti naslage na zubima, otklanja kamenac i izbeljuje zube.

Soda bikarbona odlična je i kao prirodni dezodorans s obzirom da je efikasno sredstvo za neutralisanje neprijatnih mirisa. Pasta od vode i sode nanese se pod pazuhe, protrlja i ispere.

Takođe, može se koristiti i za pedikir. Dodajte ovaj prah u vruću vodenu kupku i nanesite na zadebljalu kožu na stopalima. Omekšaće tvrdo tkivo i omogućiti da ga lakše skinete sa kože. Ukloniće naslage prljavštine i nevidljivu nečistoću, ostavljajući za sobom meku i glatku kožu.

Ukoliko sodu bikarbonu pomešate sa medom, dobićete gustu pastu idealnu za piling lica, a ova smesa ujedno predstavlja i efikasno sredstvo u borbi sa celulitom.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: