Nega kože u toku i nakon vrelih letnjih dana

Konstantna izloženost sunčevim zracima tokom cele godine, a posebno u letnjim mesecima štetno utiče na našu kožu, stoga je važno znati kako da je pravilno negujemo. Zatražili smo pomoć od naše glumice i “beauty” trenera Milice Jevtić i dobili korisne savete, koje možete pročitati u daljem tekstu.

Kroz razgovor sa Milicom zaključili smo da je jako važno znati kako da tretiramo kožu dok smo na moru i izloženi suncu tokom celog dana. Svi apeluju da ne bi trebalo biti izložen suncu između 11h i 16h, ali retko ko od nas to poštuje, a trebalo bi da razmišljamo o tome da nam koža treba i nakon odmora i da moramo da je sačuvamo.

Treba voditi racuna o tome da li smo naneli dovoljno preparata za sunčanje i da li smo ga dodavali u toku dana.  Kako bi se koža zaštitila, nakon plivanja, potrebno je da skinemo so slatkom ili termalnom vodom, makar sa lica, ukoliko nemamo na plaži tuš da se istuširamo. Postoje preparati koje možemo nanositi na mokru i slanu kožu, ali je uvek bolja varijanta naneti ih na prethodno očišćenu kožu.

Kako bismo izbegli perutanje kože potrebno je početi sa hidratacijom dok smo još na moru. Nakon sunčanja, čim se vratimo u sobu, kožu treba tretirati tako što ćemo mazati preparate koji je dobro hidriraju ili mleko za telo koje inače koristimo, samo u debljem sloju. Bez obzira da li to radimo ili ne, može da se desi perutanje, ali to može da reši jedan dobar piling. Nemojte se plašiti da će piling da vam skine boju koju ste dobile na moru. On nam skida izumrli sloj kože, koji nam svakako nije potreban. Mora se voditi računa i o tome kako se rade pilinzi, jer to nisu naivni preparati i sa njima ne smemo preterivati. Piling za telo se koristi samo za telo i sadrži krupnije abrazivne čestice, a piling za lice sadrži finije, sitne čestice i te pilinge možemo upotrebljavati i za lice i za telo.

Besprekoran izgled kože lica i tela postao je imperativ. Najvažnije što treba da naučimo jeste da kožu treba čuvati i negovati tokom cele godine, ne samo tokom letnjih meseci. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice vezane za negu i preparate koje treba da koristite, odgovore potražite na Miličinom sajtu i pričama koje objavljuje na svom instagram profilu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: