Kako se šminkati na plus 30

U vrelim letnjim danima najčešće želimo da sa sebe skinemo svu nepotrebnu odeću, modne dodatke, pa i šminku. Nikome nije prijatno kada puder počne da se topi na visokim temperaturama, a koža dobije masan izgled. Ipak, mnoge dame ne žele da se odreknu šminke ni u najtoplijim danima. I dok vam savetujemo da na plaži svoju kožu odmorite i od proizvoda koristite samo kremu sa zaštitnim faktorom, leto u gradu i svakodnevni odlasci na posao ipak zahtevaju makar minimalnu šminku. Zbog toga vam donosimo savete kako da uprkos vrućinama zadržite željeni izgled.

Pre samog šminkanja, važno je da kožu lica (kao i tela) pravilno negujete i dovoljno hidrirate. To podrazumeva redovno čišćenje (koje ukoliko imate masnu kožu u letnjem periodu mora biti češće) odgovarajućim sredstvom koje odgovara vašem tipu kože. Kada je hidratacija u pitanju, neophodno je i hidriranje iznutra (dovoljan unos tečnosti), kao i korišćenje hidratantne kreme za vaš tip kože. Dok se u zimskim mesecima odlučujemo za masnije kreme, letnjim temperaturama treba prilagoditi i izbor kreme i odlučiti se za neku laganiju. Pre nanošenja šminke, posebno u letnjim mesecima, preporučuje se upotreba prajmera. On će pomoći da puder ostane postojan i na visokim temperaturama. Prilikom izbora prajmera birajte onaj koji ne sadrži nikakva ulja kako vam lice ne bi dobilo neželjeni sjaj.

Kada je letnja šminka u pitanju, pre svega treba voditi računa da bude lagana i prirodna. U letnjim mesecima, koža dobija preplanuli izgled, a samim tim postoji i manja potreba za šminkanjem. Važno je da proizvode koje koristite prilagodite promeni tena. Već posle nekoliko dana sunčanja, stari puder vam neće odgovarati. Ukoliko ne želite da se odreknete tečnog pudera, najbolja letnja alternativa je BB krema koja istovremeno hidrira vašu kožu, sadrži zaštitni faktor i prekriva nesavršenosti. Izbegavajte teške pudere jer zatvaraju pore, a koži je, posebno leti, potrebno da diše.

Bronzer je mnogima omiljen proizvod kada je letnja šminka u pitanju jer ističe preplanuli ten. Zbog svojih toplih sunčanih tonova, daje licu prirodan izgled, pa ćete delovati još osunčanije. Najbolje je da nanosite bronzer na one tačke lica na koje prorodno pada najviše sunčeve svetlosti, kako bi efekat prirodnog izgleda bio što izraženiji, a to su vrh čela, jagodične kosti, brada i nos.

Kada je u pitanju šminkanje očiju, ukoliko koristite senku, nemojte zaboraviti na bazu koju ćete prethodno naneti na kapke kako bi senka bila dugotrajnija. Izbegavajte nanošenje tamnih olovki, možete se pogravati sa drugim bojama, a crnu ostavite za hladnije vreme. Birajte vodootpornu maskaru, ali i druge proizvode jer ćete tako izbeći da vam se šminka razmaže pri znojenju.

Prilikom izbora ruža, takođe je potrebno da promenite nijanse i izaberete one koje će odgovarati vašem preplanulom tenu. Izbegavajte tamne ruževe, a birajte one hidatantne u ružičastim, koralnim ili neutralnim nijansama.

Ukoliko se pripremate za neku svečanu priliku koja zahteva kompletnu i dugotrajnu šminku, ne zaboravite da nakon šminkanja nanesete fiksator koji će omogućiti da vaša šminka ostane postojana uprkos svim izazovima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: