Kako da se našminkate za vaš najlepši dan

U toku je sezona venčanja i ukoliko ćete uskoro izgovoriti sudbonosno “da”, a još uvek nemate ideju kako da se našminkate, naša poznata šminkerka Jelena Mandić ima nekoliko saveta za buduće mlade.

Jelena se šminkanjem bavi jedanaest godina, ima svoj beauty studio, vodi školu šminkanja i samim tim mnogo iskustva u bavljenju ovim poslom, kako sa poznatim ličnostima, tako i sa devojkama koje žele savršenu šminku za razne prilike. 

Prema njenim rečima, najvažnije je da se jasno definiše intenzitet šminke, kao i stil koji se prati. S obzirom da su mlade uglavnom u belim i šampanj tonovima, šminka treba da se uklapa sa bojom tena, kose i očiju. Najbitnije je da se zadrži autentičnost ličnosti koja se šminka, uz naglašavanje pojedinih delova na licu. Treba voditi računa da se istaknu ili oči ili usne, jer ako naglasite i jedan i drugi deo na licu onemogućavate vašoj lepoti da dođe do izražaja.

Za devojke svetlije puti, očiju i kose preporučuju se tonovi boje breskve uz kombinovanje sa toplim tonovima svih nijansi braon. Za devojke tamnije puti, boje bakra ili bronzani tonovi biće savršen izbor. Koristite rumenila koja će dati svežinu vašem licu i lep hajlajter i to je uvek pun pogodak uz trepavice koje će na vašim očima izgledati prirodno. Ukoliko želite da vaše usne izgledaju sočno i zavodljivo, koristite sjaj.

Posebno je važno da koža na licu izgleda sveže, zdravo i blistavo, a to se postiže ako se izbegne korišćenje previše pudera u prahu.

Najvažniji savet za sve buduće mlade je da se dobro osećaju sa šminkom koju nose i budu nasmejane i zadovoljne. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: