Kako da nosite taman karmin ove jeseni

Sa promenom godišnjih doba, menjaju se ne samo boje odevnih komada i aksesoara koje nosimo, već i tonovi šminke koju koristimo. Kada želimo da promenimo neki komad u svakodnevnoj rutini šminkanja, najčešća promena za koju se odlučujemo je boja karmina.

Dok u toplim mesecima biramo svetle i jarke boje ruževa koji se odlično slažu uz proleće, leto, preplanuli ten i cvetne kombinacije, sa dolaskom jeseni naše omiljene nijanse postaju bordo, ljubičasta i braon.

Ipak, ove nijanse za koje je potrebno hrabrosti, treba znati kako iskombinovati. Zbog toga vam donosimo savete kako da savršeno izgledate sa tamnim karminom.

Pre svega važno je da odaberete boju karmina u skladu sa svojim tenom. Devojke sa svetlim tenom trebalo bi da biraju ruževe sa ljubičastim podtonom, dok će braon ruževi bolje stajati ženama sa toplijim tenom.

Osnovno pravilo u šminkanju je da ne treba istovremeno naglasiti i usne i oči. S obzirom da tamni karmini stavljaju akcenat na usne, ostatak šminke trebalo bi da ostane sveden, u neutralnim tonovima. Kako ne biste izgledale bledo, obavezno nanesite rumenilo.

Tamne nijanse istaći će sve nesavršenosti na usnama, zbog čega je važno da ih negujete, posebno u hladnim mesecima kada zbog vetra i niskih temperatura dolazi do pucanja kože usana. Redovno radite piling usana i hidrirajte ih balzamima.

Prilikom upotrebe tamnih ruževa, trebalo bi da koristite i olovku za usne u istoj boji. Pažljivo iscrtajte ivice usana kako vam se karmin ne bi razlio van njih, a ukoliko olovku stavite i na celu površinu usana ispod karmina, šminka će vam duže potrajati. Za što preciznije nanošenje koristite četkicu ili birajte ruževe sa aplikatorom.

I ne zaboravite, najvažnije što možete poneti su samopouzdanje i osmeh. Oni će učiniti da vam svaka šminka stoji još bolje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: