Da li znate šta je kumin voda za mršavljenje?

Praznici, slave, smanjena fizička aktivnost tokom hladnih dana, posebno ove godine kada se usled aktuelne epidemiološke situacije preporučuje ostanak kod kuće samo su neki od razloga dobijanja viška kilograma tokom zimskih meseci. Složićete se nema ništa lepše od kolača sa cimetom i toplog napitka uz omiljeni film ili seriju, ali to doprinosi značajnom povećanju kalorijskog unosa, što negativno utiče na našu figuru, ali i na zdravlje.

Kako ne bismo došli u situaciju da se sa dolaskom sunčanih i toplih dana nerviramo jer ne možemo da uđemo u svoje omiljene haljine, sada je pravo vreme da povedemo računa o vitkoj linijii. U tome nam značajno može pomoći kumin voda.

Za sve one koji ne znaju kumin je indijski začin koji je postao popularan kao začin za mršavljenje. Seme kumina izgleda potpuno isto kao i seme kima. Osušeno seme ima karakterističan, veoma aromatičan miris i ljutkast ukus.
Koristi se  u medicinske svrhe, jer pomaže u varenju, stimuliše želudačnu sekreciju, kao i sekreciju pankreasa i žuči, a istovremeno ublažava grčeve i eliminiše gasove iz creva. Kumin takođe smanjuje upalu grla, prehladu, artritis. Poznat je i kao prirodni detoksifikator.

Kumin voda za mršavljenje se koristi tako što se dve kašike semenki kumina potope u čaši vode i ostave da odstoje preko noći. Napitak se pije svako jutro na prazan želudac.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: