Premijera predstave “Kradljivci kokosovih oraha” u Malom pozorištu Duško Radović

Predstava “Kradljivci kokosovih oraha“ u Malom pozorištu Duško Radović, biće premijerno izvedena u četvrtak, 5. novembra u 20 časova. Predstava “Kradljivci kokosovih oraha” je topla i pametna priča o zajednici i duhu zajedništva i namenjena je uzrastu dece starije od 5 godina. Reprizna izvođenja su zakazana za 8. novembar u 17 časova i 21. novembar u 12 časova.

“Kradljivci kokosovih oraha” zapravo je bajka afričkog naroda Lulu iz države Kongo, a u toj zanimljivoj i poučnoj bajci o empatiji i solidarnosti, Kornjača i Pas, gonjeni glađu, udružuju se u poduhvatu krađe kokosovih oraha od bogatog i osionog Leoparda, koji je kokosovu palmu, inače deo prirode, prisvojio za sebe.

Upravnik pozorišta Aleksandar Nikolić predočio je ovo kao veoma značajan korak, budući da se u pozorištu, nasuprot zapadnoj kulturi, retko mogu videti predstave inspirisane afričkim kontinentom. U pitanju je priča o solidarnosti, empatiji i prijateljstvu.

Predstava ima veoma visok stepen interaktivnosti, te je publika jedan od likova koji se u nju direktno uključuje. Na ulasku u salu, publika dobija program predstave, ali on nije formalan, već predstavlja slikovnicu u kojoj se pored informacija o predstavi i autorskom i glumačkom timu, nalaze i tekstovi prilagođeni deci, ilustracije, bojanke, igre, kao i QR kod koji vodi do muzike iz predstave.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: