Počinje Festival francuskog filma

Novoosnovani Festivala francuskog filma po prvi put će se održati od 28. maja do 1. juna u Kombank dvorani u Beogradu, a publika će imati priliku da vidi petnaest najaktuelnijih ostvarenja francuske kinematografije, među kojima i neka sa ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu.

Gost Festivala biće francuski reditelj Erik Laven čiji će film “Bez filtera“ (Chamboultout/ No filter) otvoriti manifestaciju. Domaća publika imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film “Laka devojka” rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film “Sibil” rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala, 1. juna.

Ovaj kuturno – filmski događaj biće posvećen i nedavno preminuloj francuskoj rediteljki Anjes Vardi, začetnice jednog od najuticajnih pokreta kinematografije prošlog vela poznatog kao Novi talas. U glavnom programu će biti prikazan i dokumentarac, poslednji film ove rediteljke “Varda By Agnes” koji je svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine.

Ulaznice za Festival mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane, cene su 400 dinara za projekcijei u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: