Roksanda Ilinčić otvorila modnu izložbu u Beogradu

Modna izložba “Poezija boja” (The Poetry of Colour) čuvene srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Londonu, otvorena je sinoć u izložbenom prostoru kompanije “Belgrade Waterfront”. Ljubitelji mode će moći da je pogledaju danas i sutra od 10 do 22 časa, a ulaz je slobodan.

Roksanda Ilinčić predstavila je modele iz svojih kolekcija proleće/leto 2019, i jesen/zima 2019, koje je lično odabrala posebno za ovu priliku. Otvaranje izložbe obeležio je i početak saradnje Roksande Ilinčić i Fondacije Novak Đoković pružanjem podrške dizajnerke projektu “Školice života”.

U okviru ovog projekta, Fondacija gradi i renovira predškolske ustanove u ekonomski manje razvijenim oblastima, kako bi deca koja žive u ovim okruženjima imala što bolje mogućnosti da se razviju u samouverene, sigurne i uspešne pojedince.

“Beograd je grad koji je inspirisao mnoge moje kolekcije i posebno moju ljubav prema bojama”, istakla je Roksanda Ilinčić. “Ovo je zapravo moj lični izbor modela, predstavljenih u okviru jedinstvene instalacije koju sam osmislila specijalno za ovu priliku. Želela sam da istražim ogromne mogućnosti ove impresivne istorijske građevine u kojoj predstavljamo izložbu, ukrašenu cvećem koje me podseća na Srbiju i moju večitu inspiraciju – boje”.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: