Počinje Belef

Beogradski letnji festival pod sloganom “Doleti” održaće se po 28. put od 21. juna do 7. jula. Na ovogodišnjem letnjem festivalu predstaviće se dvadesetak izuzetnih kulturih programa, među kojima su izložbe, pozorišne predstave, koncerti, predstave za najmlađe i plesni performansi.

Otvaranje ovogodišnjeg Belefa obeležiće predstava “Antigona – 2000 godina kasnije”, 21. juna u Hangaru luke Beograd. U ovom komadu pozorišta Ulisses jednu od glavnih uloga tumači doajen glumišta Rade Šerbedžija, koji posle skoro tri decenije nastupa pred domaćom pozorišnom publikom. Takođe, na dan otvaranja festivala, biće predstavljena izložba fotografa iz Irske, dobitnika brojnih nagrada, Kristijana Antolovića od 19 časova u Francuskom kulturnom centru.

Posetioci festivala imaće priliku da pogledaju pozorišne predstave na Kalemeganskoj tvrđavi, plesne performanse u Tašmajdanskom parku i na Kalemegdanu, premijeru predstave – mjuzikla u UK “Vuk Karadžić”, kao i brojne programe festivala koji će se odvijati na platou ispred Vojnog muzeja.

Ulaznice za sve programe na festivalu moguće je nabaviti online na sajtu ticket.rs, kao i na njihovim prodajnim punktovima, a na dan održavanja programa na festivalu ulaznice će se prodavati na mestu održavanja programa od 17 časova. Ceo program festivala možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: