Počeo je jubilarni 15. Kids Fest

Jubilarni 15. Kids Fest biće održan u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije od 14. do 20. oktobra 2019. pod sloganom “Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo”.

Uz brižljivo odabran filmski program koji se sastoji od 19. najkvalitetnijih filmskih ostvarenja, ova manifestacija slaviće veliki istorijski događaj – 50 godina od prvog sletanja na Mesec. Inspirisani ovim jedinstvenim korakom, temama Meseca, udaljenim planetama, malim stvarima, ali velikim delima ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Festival će otvoriti animirani film “Čuvena invazija medveda na Siciliju” u Kombank Dvorani s početkom u 12h.
Domaći glumac Ivan Jevtović je ambasador 15. Kids festivala i predvodnik ove jedinstvene filmske manifestacije za decu.

Svih sedam dana znatiželjna publika moći će da gleda animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u oviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg Kids Fest-a biti filmovi iz Francuske, Belgije, Italje, iz zemalja severne Evrope, Švedske, Danske, Estonije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država.

Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i predhodnih godina Kids Fest je pripremio raznovrstan program koji je namenjen i teen publici (od 12 do 17 godina).

Domaćin 15. Kids Fest-a i ove godine biće Kombank dvorana.

U holu Kombank dvorane biće postavljen Mobilni planetarijum za vreme trajanja festivala. Biće projektovane slike univerzuma, a zainteresovani će moći da otkriju tajne zvezdanog neba i da vide bezbroj spektakularnih objekata u svemiru.

U subotu, 19. oktobra od 10.00, u Kombank dvorani će biti održan veliki šahovski turnir povodom prikazivanja filma “Fahim, mladi princ šaha”.

U Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima: Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Cineplexx Big, Roda Cineplex, Tuckwood, bioskop “Fontana” i Cine Grand Capitol park Rakovica.

Biće projekcija i u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi Vilin grad i Cineplexx Niš.

I ove godine u PančevuNovom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u Cinestar Cinemas.

Pored pomenutih revija filmova 15. Kids Fest-a održava se i u više od 30 gradova širom Srbije.

Sve informacije o festivalu moći će da se pronađu zvaničnom sajtu Kids Fest-a.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: