Piknik u Muzeju afričke umetnosti

Leto nam svakodnevno donosi različite manifestacije i mnogobrojne prilike za uživanje u prirodi, a jedna nas očekuje u nedelju, 28. jula od 12 do 21 čas, u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu gde će biti organizovan “Piknik u MAU“ – dan za uživanje u prirodi.

Pod sloganom “Odvedimo grad u prirodu“ udruženje “Kišobran” i MAU pokušaće da ukažu građanima na pregršt prirodnih ambijenata koje naš grad ima, u čijim lepotama treba da uživamo, ali i koje treba da negujemo.

Manifestacija “Piknik u MAU“ uključuje muzički program i kreativno-edukativne sadržaje u formi dečijih radionica, igranja društvene igre i javnog vođenja kroz Muzej afričke umetnosti. Uz to, posetioci su pozvani da provedu ceo dan u prirodi.

U harmoniji sa zvucima prirode, za muzički program zaduženi su: Do the Math, Igor Jadranin i Andrija Milošević.

Biće upriličene serije joge i kapuere. Muzej afričke umetnosti osmislio je i dve edukativno-kreativne radionice za decu: “Napravi egipatske kartuše“ (od 14 do 15.30 časova) i “Igrajmo senet – drevnu egipatsku igru“ (od 17 do 18.30 časova). Ne propustite ni priliku da zajedno sa egiptologom Nenadom Markovićem prošetate kroz izložbu “Pod lupom: staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji“ (od 16 časova).

Ulaz je slobodan, a adresa je Andre Nikolića 14 na Senjaku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: