Ovog vikenda isprobajte kuhinje sveta

Predstojećeg vikenda (9. i 10. marta) od 11 do 19 časova u Kombank dvorani će se održati gastronomski festival “Kuhinje sveta”.

Međunarodni festival gastronomije okupiće više od 50 izlagača iz zemalja širom sveta i predstaviti tradicionalna i moderna jela, kompanije, proizvođače hrane, pića, posuđa i profesionalne opreme vrhunskog kvaliteta. Na festivalu će se, preko ambasada ili stranih proizvođača hrane, predstaviti nacionalne kuhinje Grčke, Egipta, Irana, Makedonije, Pakistana, Palestine, Švedske, Crne Gore i Srbije.

Posetioci će imati priliku da degustiraju delikatese koje do sada, verovatno nisu probali. Pošto je festival prodajnog karaktera, posetioci festivala moći će da kupe ulja, začine, vina, rakije, masline, grčki feta sir, slatkiše, džemove, namaze, sokove, organske proizvode, guščiju paštetu, med sa zlatnim česticama i biljnim dodacima, kao i mnoge druge proizvode.

U okviru festivala biće održana različita predavanja i radionice. Tako će kuvari i poslastičari iz turskog grada Gaziantep pokazati kako se spremaju baklave i turska tradicionalna peciva.

Za ljubitelje filmova i zabave, u saradnji s Kombank dvoranom biće prikazana 4 filma stranih produkcija: “Šta smo još Bogu zgrešili?”, “Knedlica”, “Džulijet” i “Svi znaju”.

Ulaz na festival je besplatan, a cena ulaznice za bioskopske projekcije biće snižena na 300 dinara.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: