Otkrijte kako se u Srbiji zabavljalo tokom 19. veka

Ukoliko vas privlači istorija Beograda, kulturna baština naše zemlje, balovi i građansko društvo 19. veka, tajne ovog vremena možete otkriti na predavanju “Istorija zabave u Srbiji tokom 19. veka” koje će se održati u Beogradu u četvrtak 21. februara u Share Square-u (Koče Popovića 4) od 18 do 20 časova.

Predavanje će održati Milorad Stokin, master muzički umetnik, operski pevač, pisac, pasionirani istraživač prošlih vremena i autor i urednik popularne fejsbuk stranice Fragmenti prošlosti. Milorad se bavi istraživačkim i predavačkim radom u domenu kulturne istorije, kulture sećanja i popularne kulture.

Dvočasovno predavanje prati istorijat dvorskih i javnih balova u srpskom društvu od početka 19. veka, ilustrovan anegdotama, videima i fotografijama. Očekuje vas spoj slikovitog, zabavnog i poučnog.

Kroz autentične anegdote otkrićete svet balova koji su bili retka prilika da se mladi tog vremena pokažu u punom sjaju i flertuju bez osude, ali iako su se smtrali razonodom, balovi su zapravo imali veliki društveni uticaj. Neretko su se u dvoranama donosile mnoge odluke u neformalnoj atmosferi, ugovarali brakovi i reprezentovala društvena moć.

Cena ulaznice je 300 dinara, a kako biste se prijavili morate se registrovati na sajtu Share Square.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: